Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Stort antal klan- medlemmar reser till Göteborg

GT:s reporter Jens Andersson rapporterar från Hjällbo: ”Vågar inte skicka sina barn till skolan”.
Efter dödsskjutningen i Hjällbo under söndagen har polisen förstärkt närvaron på plats.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Uppgifter till GT gör gällande att ett stort antal personer med kopplingar till den mördade mannen kan vara på väg från Tyskland.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter dödsskjutningen i Hjällbo under söndagen har polisen förstärkt närvaron på plats. 

Uppgifter gör gällande att ett stort antal personer med kopplingar till den mördade mannen kan vara på väg från Tyskland. 

Personer ska även ha rest till Sverige och bland annat blivit stoppade i Skåne. 

Under tidig söndagseftermiddag avlossades ett skott i Hjällbo som enligt uppgifter träffade en man i 40-årsåldern i huvudet. Han avled av skadorna. 

Redan under fredagen var det oroligheter i Hjällbo då polisen tvingades avbryta ett upplopp. Senare under kvällen kom ytterligare larm om bråk på platsen med omkring 100 personer inblandade. 

Tre personer har begärts häktade efter upploppen och en person är anhållen misstänkt för mord. Samtidigt som utredningen pågår försöker polisen att förhindra ytterligare oroligheter och våldsdåd.    

Personer på väg till Sverige 

– I den här kontexten här uppe finns det alltid risk för vedergällningar och vi har med det i planeringen att det kan komma, har Ulf Merlander, lokalpolisområdeschef för Nordost tidigare sagt.  

Enligt uppgifter till Aftonbladet har personer med kopplingar till den mördade 44-åringen rest till Göteborg i början av veckan. Flera fordon ska enligt tidningen blivit stoppade i Skåne. Under gårdagskvällen ska personer även ha stoppats på Landvetter, efter misstanke om inblandning i konflikten. 

Enligt uppgifter till GT varnar man även för att ett stort antal personer med kopplingar till en av sidorna kommer från Tyskland. 

Bråket under fredagseftermiddagen ska ha börjat med att en person i Ali Khan-gänget blev misshandlad. På andra sidan uppges ett annat inflytelserikt släktnätverk finnas.  

Men det finns ingenting om tyder på att det ska handla om en långtgående konflikt – tvärtom ska de båda klanerna tidigare ha varit lierade på olika sätt. 

– Nej, vi har inte haft någon kännedom om någon konflikt under en längre tid, säger Ulf Merlander.   

Se också: 

Så här rapporterade GT under helgens händelser.