Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Stampen till salu – budkrig pågår

Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Stampen Media Group, som bland annat äger Göteborgs-Posten, är till salu. Det rapporterar SvD.

Enligt tidningen har tre intressenter lagt bud på koncernen, och affären uppges vara klar innan påsk.

I flera år har Stampen Media brottats med ekonomiska problem. Och enligt Svenska Dagbladet ska koncernen nu vara till salu. 

Tidningen uppger att ett budkrig pågår mellan tre intressenter: Bonnier, Schibsted och danska JP/Politikens Hus, som bland annat äger tidningarna Politiken och Jyllands-Posten.

Enligt SvD, som hänvisar till två av varandra oberoende källor, ligger Schibsted bäst till i förhandlingarna. 

Schibsted närmast

Schibsted, som bland annat äger Aftonbladet, ska vara beredda att pumpa in de pengar som initialt krävs för att klara av Stampens likviditetsproblem – det ska röra sig om 50 till 100 miljoner kronor.

Resten av bolaget ska man därefter vara beredda att köpa till ett fastslaget pris om tre till fyra år.

Schibsted vill dock inte kommentera uppgifterna. 

”Konsekvent och principiellt svarar vi inte på frågor om aktuella – och icke aktuella – framtida förvärv”, skriver Schibsteds kommunikationschef, Johan Lindbladh, i ett sms till SvD.

Inte heller Bonnier vill kommentera saken, skriver tidningen.

Klart innan påsk

Martin Alsander, Stampen Medias styrelseordförande, bekräftar för SvD att man för diskussioner, men vill inte gå in på detaljer:

”Vi för samtal med olika aktörer kring möjliga samarbeten och hur mediemarknaden kan struktureras men jag kan inte ge några detaljer tyvärr”, skriver han i ett sms.

Enligt uppgifter till SvD ska affären, vem som än står som köpare, vara nära förestående. Innan påsk ska slutförhandlingarna vara avklarade, skriver tidningen. 

Förutom GP äger Stampen även Hallands Nyheter, Hallandsposten, TTELA, Bohusläningen och Strömstads tidning.