M-politikern uppmanas lämna efter Twitterinlägg

Inlägget Ferm gjorde på Twitter – som sedan plockades ner.
Foto: Twitter

Lena Ferm, andre vice ordförande i Göteborgsmoderaternas kretsstyrelse, uppmanas lämna sina uppdrag.

Det sedan hon på Twitter bland annat skrivit: ”De flesta invandrare är analfabeter. De kommer inte lösa ett skit”.

– Jag är heligt förbannad, säger Göteborgsmoderaternas ordförande David Josefsson om Lena Ferms agerande på Twitter.

”Uppenbarligen har jag likat och delat saker utan att ha läst och tittat ordentligt”, skriver Lena Ferm på Twitter på fredagskvällen.

Det var under onsdagen som Lena Ferm, som är andre vice ordförande i Göteborgsmoderaternas kretsstyrelse och ledamot i stadsdelsnämnden Västra Hisingen, skrev ett inlägg på Twitter som hon senare raderade.

”De flesta invandrare är analfabeter. De kommer inte lösa ett skit..”, skrev Lena Ferm i inlägget, vilket GT var först med att uppmärksamma.

Inlägget refererade till ett inlägg som gjorts på kontot Annie Lööfvén, ett fejkkonto som varken Annie Lööf eller Stefan Löfven står bakom.

– Jag vill bara säga att det är en fullständigt vansinnigt klumpigt tweet. Jag ångrar den till 100 procent. Jag har plockat bort den, jag menar ingenting av det jag skrev, kommenterade Lena Ferm själv, och fortsatte:

– Vansinnigt illa uttryckt, vansinnigt illa uttryckt. Jag ångrar det som sagt. Den är bortplockad.

Lena Ferms tweets

Men det är bara en av flera tweets, retweets och gillarmarkeringar som blivit uppmärksammade från Lena Ferm.

Bland annat delar hon även innehåll från ”Julia Caesar”, som bloggat på flera hatsajter, och har retweetat en artikel som för fram åsikten att ”somalier och andra muslimer” har som mål att ta över Sverige och införa sharialagar. Detta kommer att ske inom en snar framtid, förutspår tweeten.

En av Lena Ferms tweet.
Foto: Twitter

I ett av Lena Ferms egna twitterinlägg, en teckning, nämns också en ”arabisk invasion av EU”.

David Josefsson, ordförande för Moderaterna i Göteborg, reagerar starkt över Lena Ferms inlägg på sociala medier.

– Jag är heligt förbannad. Det är inte så man uttrycker sig och inte sådana åsikter man delar på sociala medier när man är företrädare för Moderaterna, säger han om de budskap som Lena Ferm spridit på Twitter.

Lena Ferm: ”Klimatförnekare”

Om Lena Ferms inlägg att ”de flesta invandrare är analfabeter” säger David Josefsson:

– Det inlägget är helt oacceptabelt och det blir värre om man läser de inlägg som hon gillar eller delat. När man gillar eller retweetar ett inlägg är det motsvarande att själv skriva det. Det är inlägg som är långt över gränsen för hur man kan uttrycka sig som företrädare för Moderaterna.

I en mängd twitterinlägg avfärdar Ferm också forskarsamfundets varningar för klimatförändringarna som alarmism utan verklighetsförankring. 

Den 15 februari i år skriver Lena Ferm:

Jag är ”klimatförnekare”. Nu är det sagt. Känns gött...

På Moderaternas egen hemsida kan man samtidigt läsa att ”klimathotet är akut.”

– Jag har kollat på Twitter och inlägg jag sett har rört klimatförnekelse. Det är en anmärkningsvärd åsikt och inte en åsikt vi har inom Moderaterna. Men man har fortfarande rätt att ha olika åsikter i ett parti och det är på en annan nivå om det som kommit fram här, säger David Josefsson om klimat-tweeten.

Lena Ferm uppmanas lämna

David Josefsson berättar att han talat med Lena Ferm under fredagen och uppmanat henne att lämna de uppdrag hon har för Moderaterna.

Lena Ferm ska ännu inte ha gett något besked kring hur hon tänker göra, utan kring det kommer man ha en dialog.

– Hon säger att hon är ångerfull och skärrad, säger David Josefsson.

https://twitter.com/LenaFerm/status/1116726826498498565

På fredagskvällen skriver Lena Ferm i ett sms till GT:

”Den bild som målas upp i media just nu gör mig ledsen. Uppenbarligen har jag både likat och delat saker utan att ha läst och tittat ordentligt. Jag är en vanlig fritidspolitiker, en vanlig människa, jag har gjort fel och ångrar det. Jag är varken nazist eller rasist. De människor som träffat mig vet det”.