Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Man hade bombmaterial i bostad

Mannen och kvinnan begärs häktade vid Göteborgs tingsrätt.Foto: LENNART REHNMAN

Efter ett rån i Kungälv slog polisen till mot en bostad – och fann där vapen och narkotika.

Enligt Aftonbladet hittades också ammunition och tändhattar för att kunna tillverka bomber.

– När man hittar narkotika och det även finns skjutvapen på det här sättet är det klart att det finns risk för fortsatt brottslighet, säger åklagaren Andreas Pernmyr.

En man greps tillsammans med en kvinna i Kungälvs kommun den 23 december efter att de ska ha begått ett rån. Det var, enligt Kungälvs-Posten, offret som pekade ut dem som ska ha utfört det hela.

– Det skedde ett rån och då framkom det uppgifter om att det fanns narkotika och vapen. Vid en husrannsakan hittades mycket riktigt det, säger åklagaren Andreas Pernmyr.

Kvinnan sitter häktad misstänkt för rån, mannen misstänks också för narkotikabrott och grovt vapenbrott.

– När man hittar narkotika och det även finns skjutvapen på det här sättet är det klart att det finns risk för fortsatt brottslighet i en sådan här miljö, säger åklagaren Andreas Pernmyr.

Vapen i bostaden

I bostaden ska det, enligt Aftonbladet, även ha funnits ammunition och tändhattar som kan användas vid tillverkning av bomber. Aftonbladet skriver att mannen är känd av polis för sina nazistsympatier.

– Jag kan inte gå in på detaljer i förundersökningen, så det kan jag inte kommentera, säger Andreas Pernmyr.

 

LÄS OCKSÅ: Sänkt straff för nazistledaren i bombhärvan

 

Mannen är tidigare dömd för flera brott. Också den brottsmisstänkta kvinnan är dömd sedan tidigare. Kungälvs-Posten skriver att en tredje person som satt anhållen i målet har släppts.

– Flera förhör ska hållas med samtliga parter och vi ska genomföra en teknisk undersökning, säger åklagaren.