Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Man med IS-koppling har gripits två gånger på kort tid

På onsdagsmorgonen misshandlades en man av en annan man i Göteborg.

Den misstänkte greps senare under dagen med en hammare i handen.

Enligt GP är det samma person som greps förra veckan i Frölunda efter ett stort pådrag och som polisen uppges betraka som en IS-återvändare.

Under onsdagsmorgonen fick polisen in ett larm om en man som gick runt med en hammare i Frölunda i Göteborg.

– Det var ett vittne som ringde in och larmade och sa att han gick runt och pratade med sig själv, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Polisen hittade mannen en timme senare i Frölunda och kunde då gripa honom. Innan dess ska han ha misshandlat en annan man.

– Han har inte använt hammaren. Den misshandlade mannen fick en blåtira och en sprucken läpp, allvarligare än så var det inte, säger Thomas Fuxborg.

Uppgifter: Betraktas som IS-återvändare

Den misshandlade fördes till sjukhus utan några allvarliga skador.

Den misstänkte mannen som greps under onsdagen är samma man som greps förra veckan i Frölunda efter ett stort pådrag, skriver GP. Han anhölls för att senare släppas.

Då larmades polisen ut efter ett larm om farligt föremål – som efter teknisk undersökning av Nationella bombskyddet visade sig vara ofarligt.

Enligt GP betraktas mannen som en IS-återvändare av polisen.