Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Explosion på skola i centrala Karlstad

En hög smäll hördes på Tingvallagymnasiet. Foto: David Hårseth

En högljudd explosion på Tingvallagymnasiet hördes över centrala Karlstad vid 15-tiden. Polisen söker nu efter två svartklädda män. Männen sågs tända på vad som misstänks vara en stubin, och sprang sedan från platsen.

– Vittnet uppger att han kände en tryckvåg vid explosionen, säger Christer Magnusson vid Karlstadpolisen.

– Det small något alldeles förfärligt, bekräftar Tingvallagymnasiets rektor, Christine Holmberg.

Larmet inkom till räddningstjänsten klockan 14.49.

Räddningstjänsten har slagit fast att det inte har utbrutit någon brand i samband med explosionen. Kort efter händelsen syntes en rökpelare, men den ska nu ha skingrats.

– Vi har hittat pappersrester av något som kan vara en hemmagjord bomb utanför skolan, säger Christer Magnusson.

Polisen har i nuläget inga spår efter de svartklädda männen, men hoppas på att få in fler vittnesuppgifter.

Räddningstjänsten har sökt igenom skolans lokaler och inte hittat någonting som tyder på att explosionen ska ha ägt rum inomhus.

– Det small något alldeles förfärligt. Eleverna tyckte naturligtvis att det var obehagligt, säger Tingvallagymnasiets rektor Christine Holmberg.

"En kraftig explosion"

Stefan Wickberg, pressinformatör vid polisen i Värmland, sa kort efter larmet:

– Räddningstjänsten är på plats med stora resurser med anledning av en kraftig explosion på Tingvallagymnasiets tak. Man ska i samband med detta ha observerat en rökpelare.

Det finns i nuläget inga uppgifter som talar för att någon har skadats i samband med explosionen, uppger räddningstjänsten.

– Det ska vara en ganska tydlig smäll som hördes i innerstan. Larmet ringdes in som att det rörde sig om en byggnad, Tingvallagymnasiet, säger Ola Åkesson, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten i Karlstad.

Stötta elever

Vid 15.30-tiden var polisen på platsen.

– Vår uppgift blir i inledningsskedet att var räddningstjänsten behjälplig med om det exempelvis behövs avspärrningar. Om det visar sig ligga brott bakom så har vi naturligtvis också den biten, säger Stefan Wickberg, pressinformatör vid polisen i Värmland.

Skolan kommer nu att stötta elever i behov av stöd.

– Vi ska gå och titta om det finns några elever kvar i lokalen närmast där det small och se om de behöver prata med någon, säger rektorn Christine Holmberg.