Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppfinningen stoppar kladd i mustaschen

Vi kan ha sett det sista av ölskummiga och latteart-kladdiga mustascher.

Nu är nämligen mustaschbeskyddaren "The Stache Shield" här – en metallbit konstruerad för att förhindra oönskad kontakt mellan överläppsbehåring och föda.

– Jag har väl insett det senaste året att det är lite av ett rejält problem att få massa kladd i mustaschen, säger Eric Calderon, 32, som är en av mustaschbeskyddarens upphovsmän.

FAKTA

EXEMPEL PÅ SAKER SOM KAN FASTNA I MUSTASCHEN:

Öl

Kaffedrycker

Soppa

Smoothies

Sesamfrön

Socker

Grädde

Yoghurt

Pudding

Har du en praktfull mustasch? Då känner du sannolikt också igen problemet med kladdig mat som fastnar i behåringen. Nu finns en lösning – "The Stache Shield".

– Det är en designad metallbit i rostfritt stål som du kan sätta på kaffemuggen eller på ölglaset till din smoothie eller helt enkelt i ansiktet när du äter något som är väldigt kladdigt, säger Eric Calderon.

Från 1850-talet

Upphovsmännen har hämtat inspiration från tidigare generationer.

– Adam, som har varit med och gjort det här, hans farfar hade en "kaiser mustache guard". Det är en uppfinning från 1850-talet ungefär. En grej du sätter runt ansiktet i typ nylon för att skydda mustaschen, berättar Eric.

Han hoppas att "The Stache Shield" ska bli en självklar accessoar för alla mustaschmän där ute.

"Grön och geggig"

– Jag tänker att det blir större eftersom fler skaffar mustasch och skägg. Det fastnar kaffe, det fastnar öl, det fastnar soppor, kanske en äcklig smoothie som är grön och geggig och så rinner det ner, säger han och fortsätter:

– Jag tänker att när fler börjar använda den här så kanske det blir konstigt att inte ha en sån när man sitter och äter.

I kickstarterkampanjen för "The Stache Shield" så skänks tio procent av intäkterna till Movember.