Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Unika corona-beslutet: Uteservering till vintern

Foto: ALEXANDER CARLSSON / ALEXANDER CARLSSON GT/EXPRESSEN
Foto: SHUTTERSTOCK

Nu kommer du kunna dricka en öl eller ta ett glas vin på en uteservering i Göteborg även under vinterhalvåret.

Det efter ett beslut i byggnadsnämnden, skriver GP.

Anledningen är att man vill minska smittspridningen under coronapandemin.

Tidningen skriver att nämnden fattade ett så kallat inriktningsbeslut under torsdagen vilket gör det möjligt för bygglovspliktiga uteserveringar att ha öppet denna vinter. De tidigare byggloven för uteserveringarna har varit tidsbegränsade till mars-oktober men nu slopas den begränsningen.

Det nya beslutet kommer efter önskemål från krögarna som bland annat tänkt på smittspridningen.

Hampus Magnusson, M.Foto: JESPER ORRBECK / PRESSBILD

– Vi har ju inskrivet i alliansens budget att vi vill möjliggöra för uteserveringar att hålla öppet året runt. Det här får vi se som ett steg på vägen, som blivit extra relevant på grund av den krisen vi befinner oss i, säger Hampus Magnusson, M, ordförande i byggnadsnämnden, till GP.

Inte generellt beslut

Enligt GP är det inte något generellt beslut, i stället måste de enskilda krögarna söka tillstånd för just sina uteserveringar.

Huruvida beslutet kan komma att bli permanent är för tidigt att säga. GP skriver att åtminstone alliansen vill att uteserveringarna ska finnas året runt i Göteborg.

Nämnden var enig i beslutet.