Ett bröllop på en maskinträff passade Sandra perfekt. "Men det var inte riktigt planerat att det skulle bli i varselkläder", säger hon. Foto: PrivatEtt bröllop på en maskinträff passade Sandra perfekt. "Men det var inte riktigt planerat att det skulle bli i varselkläder", säger hon. Foto: Privat
Ett bröllop på en maskinträff passade Sandra perfekt. "Men det var inte riktigt planerat att det skulle bli i varselkläder", säger hon. Foto: Privat
"Bärgning, maskiner och gamla lastbilar, det är ju vårt liv", säger Sandra Johansson. Foto: Privat"Bärgning, maskiner och gamla lastbilar, det är ju vårt liv", säger Sandra Johansson. Foto: Privat
"Bärgning, maskiner och gamla lastbilar, det är ju vårt liv", säger Sandra Johansson. Foto: Privat

Unika bröllopet – i varselkläder

Publicerad

För fem år sedan träffades de på en maskinträff i Trädet i Ulricehamns kommun.

För två år sedan förlovade de sig på en maskinträff de själva anordnade. Och i helgen överraskades Sandra Johansson från Hogarhamnen i Tanum, med ett spontanbröllop inför 800 maskinentusiaster. 

– Det känns helt underbart, säger Sandra Johansson.

När de förlovade sig för två år sedan överraskades Sandra Johansson med ett frieri. I helgen kom nästa överraskning, som Bohusläningen tidigare skrivit.

I tre år har Sandra Johansson tillsammans med sin sambo, och numera man, anordnat en maskinträff i Hogarhamnen. De jobbar både med bärgning och är maskinintresserade. Under lördagens träff kallades Sandra upp på scenen för att berätta lite om folkrace.

Gick ner på knä

– När Peter kom upp på scenen när jag stod och pratade tänker jag först att kan jag inte få göra det här själv, måste han lägga sig i det här med.

Sandra berättar att hon nästan var lite irriterad först, men snart insåg hon varför Peter var där.

Han gick ner på knä och frågade om Sandra ville gifts sig med honom.

– Det första jag tänkte var att vi har ganska mycket att göra under sommaren. Det är mycket turister så vi har väldigt mycket bärgningar. Hjälp, ska vi planera ett bröllop mitt uppe i det här, tänkte jag.

Barnen kom upp med ringarna

Men Sandra behövde inte fundera länge på planeringen, för då kom Sandras barn upp på scenen med ringar och bara några minuter senare var de gifta, inför hela maskinträffen.

Många har hört av sig till Sandra och Peter och tyckt att det var häftigt att de gifte sig spontant på maskinträffen. Foto: Privat

Det spontana och lite ovanliga bröllopet passade perfekt, tycker Sandra. Även om hon inte trodde att hon skulle gifta sig i arbetsbyxor.

"Inte riktigt planerat"

– Vi är som vi är. Vi har alltid jouren båda två, vi går alltid i arbetskläder och vi tycker inte om att klä upp oss någon av oss. Så jag brukar skratta när jag hör låten ”Kan man gifta sig i jeans”, och sagt att det passar ju oss. Men det var inte riktigt planerat att det skulle bli i varselkläder, säger hon.

Sandra berättar att de har fått mycket respons efter bröllopet av folk som tycker att det var ett häftigt sätt att gifta sig på. Och att gifta sig på en maskinträff kändes helt rätt för Sandra.

– Bärgning, maskiner och gamla lastbilar, det är ju vårt liv.

Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER