Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ungdomsliga misstänks för rånvåg – många offer

En grupp ungdomar misstänks ligga bakom en rånvåg i Trollhättan under våren.
Genrebild. Foto: PEO MÖLLER

En grupp ungdomar misstänks ligga bakom en rånvåg i Trollhättan under våren.

Ungdomarna ska också ha spridit oro i centrum och på tågen till och från Göteborg.

Nu väntar åtal för flera av dem, skriver Ttela.

Enligt polisen har man ringat in sex personer som man misstänker är skyldiga till flera grova brott.

– Det dröjer max en månad till åtal och vi har god förhoppning att få de lagförda, säger Marcus Carlsson, utredare hos Trollhättepolisen med fokus på ungdomsbrottslighet, till tidningen.

Enligt Ttela är ungdomsligan en ”löst sammansatt gruppering” där personerna också skiftat över tid. Personerna är alla under 18 år och sägs ha spridit oro och varit allmänt stökiga i staden, bland annat vid Resecentrum.

Ungdomsliga bakom rån

Misstankarna rör alltså flera rån. 

Det första inträffade i slutet av februari då en person blev av med en dunjacka vid resecentrum. Bara några veckor senare blev en person misshandlad vid samma plats. Ungdomarna ska ha försökt stjäla offrets mobiltelefon, men misslyckades. Bara några dagar senare inträffade ett tredje rån, det vid Burger King. Då utförde två ungdomar ett knivrån. Bytet blev mobiltelefoner och jackor.

– Vi har haft sammanlagt 52 förhör med vittnen, målsäganden och misstänkta. De här fem-sex personerna som varit mest aktiva har vi haft fortsatt under uppsikt, och vid Resecentrum gör vi våra tillsyner vid tidpunkter då vi vet att de här grupperna befinner sig där, säger Marcus Carlsson som menar att den grövre brottsligheten ska ha försvunnit den senaste tiden.

Polisen i Trollhättan har också samarbetat med Uddevalla-polisen då man tror att några av ungdomarna gjort sig skyldiga till rån också i den staden.