Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ungdomsgäng i Borås stenade katt till döds

"Hon måste ha lidit för hon var vid medvetande när hon hittades", säger Busans husse, Sture Wiik, dagar efter att hans katt stenats till döds.
Här, på Sjöboskola i Borås skolgård, plågade busan ihjäl av ungdomar. Foto: Borås stad
Sanna Engström, som är släkt med kattägaren Sture Wiik, gjorde ett inlägg om händelsen på Facebook som fick stor spridning.

OBS! Den här artikeln är från 2014 men sprids nu igen i sociala medier


Katten Busan placerades i en påse och stenades till döds i Borås i söndags.

Vid upptäckten var Busan vid liv – men hennes liv gick inte att rädda.

Nu sörjs Busan av sin husse, Sture Wiik, som har svårt att förstå vad som har hänt.

– Det var ett hårt slag. Katterna är mitt liv, jag lever med dem dygnet runt, säger Sture till GT.

Det är oro och ilska bland kattägare i Borås efter att en katt ska ha blivit stenad till döds vid Sjöboskolan under söndagskvällen.

Just nu sprids ett inlägg på Facebook där Sanna Engström, systerdotter till kattens ägare, förtvivlat söker efter fler vittnen.

"Jag är så förbannad så jag kokar, vilka gör ens en sån sak? Har ni sett något eller hört något, snälla pm:a mig", skriver hon i inlägget som har delats över 600 gånger.

Gick inte att rädda

Sanna Engström publicerade ett inlägg på Facebook efter händelsen. Foto: Foto: Privat Katten i fråga heter Busan och påträffades av två tjejer på skolområdet.

Någon ska ha lagt Busan i en påse, fäst den på en vägg och sedan kastat stenar på påsen.

– Det kom två unga tjejer till skolan och såg tre-fyra ungdomar som stod och kastade sten på en påse som de hängt upp. När tjejerna kom fram till platsen stack killarna. De tittade i påsen och där i låg min katt, säger Sture Wiik, Busans husse, till GT.

Vid upptäckten var Busan fortfarande vid liv – men med livshotande skador.

– Ena tjejen hade egna katter så hon tog med katten hem till sin pappa och de ringde djurambulansen. Men det var inte öppet i Borås, så de körde till Göteborg. Men hon var så svårt skadad att hon fick avlivas i går förmiddag.

"Hon måste ha lidit"

Sture Wiik polisanmälde händelsen under tisdagen.

Men han har fortfarande svårt att förstå vad som har hänt.

– Det var ett hårt slag. Katterna är mitt liv, jag lever med dem dygnet runt. Själv tog jag hand om den katten när den var liten. Hon fick ett så bra liv men ett så tragiskt slut. Jag vet inte hur jag ska beskriva det, jag hittar knappt orden själv. Jag har gråtit från och till för det är så tragiskt, säger Sture, och fortsätter:

– Jag har inte sovit sedan i går natt. Jag bara tänker på henne. Hon måste ha lidit för hon var vid medvetande när hon hittades.

Tacksam för allt stöd

Det är många som har hört av sig till Sture för att visa stöd.

Samtidigt sprids information om händelsen på Facebook i ett försök att hittna fler vittnen.

Något som Sture, trots den stora sorgen, uppskattar väldigt mycket.

– Nu vet jag att jag har riktiga vänner och att vänner bryr sig. Jag är så tacksam. Jag får besked hela tiden om att folk ringer och delar med sig på Facebook, och det sprids som en löpeld. Så jag är väldigt tacksam. Kanske vi kan hitta ytterligare vittnen nu? säger han till GT.

Följ GT på Facebook och få senaste nyheterna i ditt flöde

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!