Ungdomsfest spårade ur: "Var kaosartad"

Publicerad

En fest med ungdomar spårade under fredagskvällen ur fullständigt. En tonårig pojke hittades av polisen nedslagen och blödande på marken och totalt togs fyra anmälningar om misshandel upp.

Det var strax före midnatt på fredagskvällen som polisen larmades till en fest med ungdomar i Trollhättan på fredagskvällen.

– Det ska ha utbrutit ett bråk på festen och stämningen var kaosartad när vi anlände, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i Region Väst.

En tonårspojke hittades nedslagen på marken med blödande skador i ansiktet. Pojken var kontaktbar när polisen anlände. Samtidigt som den nedslagna pojken togs om hand så sprang ett flertal ungdomar omkring i grannskapet och sparkade sönder bredlådor och vandaliserade bilar.

Totalt tog polisen upp fyra anmälningar om misshandel och ännu fler gällande skadegörelse. En tonårspojke grips på platsen och tre ytterligare ungdomar omhändertas för fylleri.

– De kommer vi senare överlämna till föräldrarna, säger Fuxborg.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER