Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ungdomarna säljer sina gratis busskort

Borås stad ger sommarlovskort till elever som går i sjuan upp till andra året på gymnasiet. 

Korten är gratis och gäller i hundra dagar.

Nu säljs flera av dem på olika Facebook-sidor, skriver Borås Tidning.  

– Det är till vår bedrövelse som vi fått veta detta, säger Andreas Sikström, chef för ekonomifunktionen för gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, till tidningen. 

Borås Tidning har sett ett antal av annonserna.

”Busskort som gäller i 100 dagar, det aktiveras från i morgon. Hör av er om ni är intresserade” står det i en av annonserna.

Priset för korten ligger på mellan 600 och 800 kronor.

– Det känns ju jättetråkigt eftersom det är en gåva från kommunen som är finansierat av skattemedel, säger Andreas Sikström, chef för ekonomifunktionen för gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, till tidningen.

Sammanlagt 2 700 kort har delats ut

Det är sammanlagt 2 700 busskort som delats ut till elever som går i sjunde klass till och med andra klass i gymnasiet. Korten hämtas ut på eleverna skolor. 

Tidigare har busskorten finansierats av staten, men numera är det Borås som står för kostnaden. 

– Busskorten är ju inte personliga, så om någon som köpt men sedan ångrat sig kan de sälja dem. Det är i sig inte fel, men om kommunen köpt dem av oss är det ju kommunen som äger dem och kan då ha en annan åsikt om det, säger Henrik Kjellberg, presskommunikatör på Västtrafik, till BT. 

Så blir midsommarvädret där du bor