Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens skarpa uppmaning – efter ungdomarnas raketattack

Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Ett 30-tal ungdomar sköt raketer och kastade smällare mot polis i stadsdelen Kronogården i Trollhättan, natten mot fredag.

Det är andra dygnet i rad som det är oroligt i området. Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst, ser allvarligt på det inträffade:

– De förhindrar blåjusverksamheten i området. Det kan vara livräddande åtgärder som blir drabbade, säger han.

Polis larmades till stadsdelen Kronogården i Trollhättan strax före klockan 01, natten mot fredag.

Ett stort gäng ungdomar, omkring 30 stycken enligt polisens uppgifter, gick då omkring och kastade smällare och sköt raketer.

– När polispatrull kom till platsen riktade de raketerna mot kollegerna, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

Det är andra natten i rad som det är oroligt i Kronogården, Trollhättan.
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

”Man blir besviken”

Flera patruller anslöt, totalt omkring tio polismän. Ingen av dem ska dock ha blivit träffad av några raketer.

– De förhindrar blåjusverksamheten i området. De attackerar polis, ambulans och räddningstjänst. Det kan vara livräddande åtgärder som blir drabbade, säger Hans Lippens, och fortsätter:

– Man blir besviken på att ungdomarna håller på så här. Det kan vara deras egna anhöriga som råkar illa ut. Det här är resurskrävande insatser, och de resurserna kan man använda till bättre saker.

Ingen person har gripits för något brott.

Uppmanar föräldrar att ingripa

Det är andra natten i rad som polis beskjuts med raketer i Kronogården, och Hans Lippens uppmanar föräldrar och boende i området att ingripa.

– Jag tror att de flesta som bor där vet vilka de här ungdomarna är. Föräldrar och boende borde gå man ur huse och få stopp på dem, innan det händer något allvarligt, säger han.