Ungdomar blev rånade på moped

Publicerad

Två 16-åriga pojkar på moped blev utsatta för ett rån på torsdagskvällen i Huskvarna.

– Det ska ha varit någon form av hotfull situation och mindre våld, säger Maria Lavesson, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

Larmet om rånet kom klockan 22.25 på torsdagen. Den ene 16-åringen blev avtvingad sin moped, men rånet mot den andre misslyckades.

– Så det är ett fullbordat rån och ett försök. Två gärningsmän lämnade sedan på den här mopeden, säger Maria Lavesson vid Jönköpingspolisen.

De misstänkta gärningsmännen betedde sig, enligt polisen, hotfullt.

– Det förekom mindre våld mot någon av målsägarna.

Polisen har sökt i närområdet efter de misstänkta gärningsmännen, men utan att hitta dem.

– Men vi har vissa spaningsuppslag som vi ska jobba vidare med. Vi har goda förhoppningar om att kunna lösa det, säger Maria Lavesson.

Joakim Magnå

Joakim Magnå
Joakim Magnå

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER