Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Unga rånas på sina åkpass på Liseberg

Foto: Anders Ylander

Grupper av ungdomar hotar och rånar andra ungdomar på deras åkpass - flera gånger per dag.

Sedan förra säsongen har problemen ökat, rapporterar Västnytt.

Flera gånger per dag rånas ungdomar på sina åkpass. Västnytt skriver att det är grupper av ungdomar som tingar till sig passen. För Västnytt berättar Anders Fridehäll, säkerhetschef på Liseberg, gängen bär sig åt.

– Man kanske säger ge mig ditt åkpass eller ta hit åkpasset.

Han berättar att ungdomsgrupperna ofta har med sig en sax som de klipper av passet med och sedan fäster de passet med tejp eller tuggummi.

Antalet incidenter har ökat sedan förra året, men det är inte alltid de polisanmäls.

– Det är svårt att komma åt ungdomarna. De har kanske gått från platsen och är inte kvar. Men då vi får konkreta bevis på att det har pågått ett bedrägeri, eller förekommit hot polisanmäler vi det, säger Anders Fridehäll till Västnytt.

Missköter sig

Enligt Västnytt har Liseberg också fått problem med 13-14-åringar med Guldpass som missköter sig genom att de trakasserar andra, smiter före i köer och inte följer säkerhetsföreskrifterna.

– De som har skött sig riktigt illa får lämna parken. Sedan tar vi också kontakt med föräldrarna, säger säkerhetschefen till Västnytt.

Ett Guldpass innebär att innehavaren har fri entré och kan åka fritt en hel säsong.