Ung man rånad av män på moped

Publicerad

En ung man i Kungsbacka har blivit rånad av två män på en moped, uppger polisen.

Rånarna ska ha tagit guldkedja, mobil och kontanter från sitt offer.

– Patrullen har varit på plats och sökt i området, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region Väst.

Ingen har gripits för händelsen.

Larmet om rånet kom strax innan 16-tiden på torsdagseftermiddagen.

Två män i svarta hjälmar på en moped ska ha tagit guldkedja, mobil och kontanter och därefter lämnats platsen. Polisen har spanat i området efter gärningsmännen, dock utan resultat.

– Eftersom de hade hjälmar så finns det inget bra signalement på hur de här gärningsmännen såg ut, säher Jenny Widén.

Ingen har gripits

Ingen har alltså gripits i ärendet. Enligt polisens initiala uppgifter ska offret inte ha skadats fysiskt.

– Jag har inte tillvägagångssättet klart för mig men offret ska ha fått en knuff men i övrigt verkar det inte som att man brukat någon annan typ av våld eller framfört några hot, säger Widén.

 

Texten uppdateras

Erik Göthlin
Erik Göthlin
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER