Ung man misstänks för våldtäkter i kyrka

Publicerad

En ung västsvensk man åtalas misstänkt för en omfattande mängd övergrepp mot tre unga flickor.

Det handlar bland annat om våldtäkter som ska ha skett inne i en kyrka som mannen haft en koppling till. 

Kammaråklagare Emelie Beillon åtalar mannen på tio punkter. 

Övergreppen ska enligt stämningsansökan ha skett mot tre unga flickor. Det handlar om ett mycket stort antal övergrepp av sexuell karaktär. Detta ska ha pågått från 2014 fram till i oktober förra året.

I november häktades mannen som är i 20-årsåldern.

Nu har åklagaren Emmelie Beillon väckt åtal. Hon anser sig ha ett gott bevisläge trots att mannen nekar till övergreppen.

Hade uppdrag i kyrka

Den misstänkte har haft vissa uppdrag som ungdomsledare inom en västsvensk kyrka. Det är genom dessa uppdrag han träffat de unga flickorna, som i alla tre fallen varit under 15 år.

Övergreppen, som alltså skett under tre års tid enligt åtalet, ska ha skett dels i den aktuella kyrkans lokaler, dels på annat håll.

– Målsägarna och den misstänkte har känt varandra under en längre tid. Vi har teknisk bevisning i form av sparade konversationer mellan parterna och det finns även vittnesuppgifter och förhör som stöd för åtalet, säger Emelie Beillon till TTela. 

Slagen med ridspö

Åklagaren väcker åtal med följande brottsrubriceringar:

Våldtäkt mot barn. Här handlar det om tre tillfällen mot ett av barnen.

Misshandel. Punkten gäller mot två av flickorna, i det ena fallet anser sig åklagaren har bevis för att det skett vid 36 olika tillfällen. Bland annat ska mannen använt sig av ridspö som tillhygge.

Sexuellt ofredande. Gäller mot alla tre flickorna.

Grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.  Ska enligt åtalet vara mot en av flickorna. Här handlar det om filminspelningar i samband med våld av sexuell karaktär.

– Den misstänkte nekar till brott men medger vissa delar eller händelser, säger Emelie Beillon till Ttela.

Förhandling kommer att ske i en västsvensk tingsrätt under de närmaste veckorna.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android

 

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER