Ung man kopplad till kyrka misstänkt för barnvåldtäkt

Publicerad

En ung man har häktats misstänkt för våldtäkt mot barn, misshandel och sexuellt ofredande.

Enligt P4 Väst har mannen bland annat smiskat en flicka ett trettiotal gånger för att straffa henne.

– Jag kan bekräfta att mannen häktades i slutet av förra veckan misstänkt för de här brotten, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för grova brott vid polisen.

Den häktade mannen är engagerad i en frikyrklig församling i Västsverige och träffade flickorna via kyrkans ungdomsaktiviteter.

Två av flickorna polisanmälde mannen. Enligt målsägande ska mannen haft sex med dem och dessutom misshandlat åtminstone den ena av flickorna. Mannen ska ha smiskat flickan i bestraffande syfte ett trettiotal gånger enligt utredningen, uppger P4 Väst. 

Sannolika skäl

Händelserna mannen misstänks för ska ha skett under senare tid.

Polisen har utrett anmälningarna. Under förra veckan anhölls mannen och under lördagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för brotten, den starkare misstankegraden. 

– Mannen nekar till brott, säger Timmersjö som hade ärendet på sitt bord under förra veckan.

Mannen ska ha erkänt att han haft sex med en av flickorna, men hävdar att detta var frivilligt och att han trodde flickan var mer än 15 år gammal.

Träffades via kyrkan

Fredrik Brax är förundersökningsledare sedan mannen häktades.

– Vi är i ett tidigt skede och jag kan inte säga så mycket mer än att mannen häktats och är misstänkt för våldtäkt mot barn, misshandel och sexuellt ofredande.

Är brotten mannen misstänkt för kopplade till hans arbete inom en kyrka?

– Det vill jag inte kommentera.

En poliskälla bekräftar dock P4 Västs uppgifter till GT. Den misstänkte har träffat flickorna via kyrkliga aktiviteter, men övergreppen ska dock ha skett på annat håll.

GT har sökt flera personer i den berörda kyrkan, bland annat ansvarig pastor.

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER