Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ung man jagas för våldtäkt på boende

För flera år sedan inträffade en misstänkt våldtäkt i Värmland och nu ska en person bli internationellt efterlyst.Foto: Jonathan Berntsson

En ung man som misstänks för våldtäkt i Värmland är spårlöst försvunnen – och kommer nu bli internationellt efterlyst.

Då kopplas Interpol in i jakten på honom.

– Vi vet inte alls var han är, säger åklagaren Linda Karlsson.

I december år 2015 inträffade en misstänkt våldtäkt i Värmland. Det var på ett HVB-hem och offret var en annan pojke som bodde där, rapporterar NWT

 

LÄS MER: Interpol jagar våldtäktsman som rymt från fängelset

 

Enligt Värmlands Folkblad var det två gärningsmän – och en av de som pekas ut som förövare är försvunnen. Under onsdagen blev han häktad i sin utevaro av Värmlands tingsrätt.

– Det är i ett led i att kunna begära honom internationellt efterlyst. Jag håller på att jobba med det, så att han ska bli det, säger åklagaren Linda Karlsson.

Interpol ska kopplas in

Då kommer Interpol bli inkopplade i jakten på den misstänkte våldtäktsmannen, förklarar hon.

– Han är försvunnen och vi vet inte alls var han befinner sig. Jag kommer skriva en europeisk arresteringsorder som jag skickar till polisens nationella avdelning, som kommer utföra själva arresteringsordern, säger Linda Karlsson.

Nu ska Interpol kopplas in i jakten på mannen.

Mannen står samtidigt åtalad för en grov misshandel på en busstation i Torsby. Han och hans kumpan ska ha fått ner en kille på marken och därefter fortsätt attackera honom. Då han är försvunnen har det inte ännu kunnat hållas någon rättegång mot honom för det.

– Vi är angelägna om att få tag honom. Utredningen kring våldtäkten har tagit lång tid och vi vill väldigt gärna hålla förhandling i delen om den grova misshandeln. Det är klart att vi vill få tag i honom, säger Linda Karlsson.