Det var i Angered den tragiska olyckan skedde.
Det var i Angered den tragiska olyckan skedde.

Ung man död i allvarlig bilolycka

Publicerad

En ung man har omkommit i en svår bilolycka i Angered, Göteborg.

Det var vid 04-tiden på lördagsmorgonen som två personbilar kolliderade våldsamt.

– Båda fordonen är tagna i beslag för teknisk undersökning, säger polisens gruppchef Victor Prästbacka.

04.08 på lördagsmorgonen kom larmet till polisen om en allvarlig trafikolycka. Två personbilar hade kolliderat på Gråbovägen i Angered, Göteborg, och utgången var dödlig.

Mannen som omkommit är i 20-årsåldern och hans anhöriga har underrättats om dödfallet.

– Vi fick in larmet från räddningstjänsten. Det är två personbilar som kolliderat och en person i den ena bilen påträffas avliden till följd av olyckan, berättar Victor Prästbacka hos polisen i Region Väst.

Ytterligare två till sjukhus

Den avlidne mannen ska ha varit ensam i bilen vid olyckstillfället. De två personer som färdades i den andra bilen fördes också till sjukhus.

– Det satt två i den andra bilen som är skadade, fast inte allvarligt.

Olyckan orsakar på lördagsmorgonen inga större trafikstörningar. Bilarna är bortbärgade från platsen och beslagtagna av polisen.

– De här båda fordonen är tagna i beslag för en teknisk undersökning, säger Victor Prästbacka som ännu inte känner till det exakta olycksförloppet.

Förundersökning inledd

Men en utredning pågår och polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Det betyder dock inte att polisen misstänker att ett brott har begåtts.

– Det är normalt i de här fallen att man gör så för att kunna jobba vidare, säger Victor Prästbacka.

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER