Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ung kvinna hittad död i lägenhet

En ung kvinna hittades död i sin expojkväns lägenhet på torsdagen.Foto: Patrik Skoglöw
Polisen efterlyser nu expojkvännen - misstänkt för mord.Foto: Patrik Skoglöw
Polisen har spärrat av platsen.Foto: Anders Abrahamsson
Polisen undersöker brottsplatsen.Foto: Anders Abrahamsson

En kvinna i 25-årsåldern hittades på torsdagen brutalt mördad i Vårgårda.

Vid lunchtid genomförde polisen en husrannsakan hos kvinnans före detta pojkvän.

Där hittades kvinnan död. Expojkvännen är nu efterlyst misstänkt för mord alternativt dråp. Enligt uppgifter till GT befarar polisen att han kan ha lämnat Sverige – innan de hann efterlysa honom.

På torsdagskvällen är han fortfarande på fri fot.

Vet du mer? Tipsa GT!

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till GT direkt!

Kontakta redaktionen på tips@gt.se eller skicka e-post, sms eller mms till 71717.

Mer detaljerad information om hur du kommer i kontakt med redaktionen hittar du här!

Har du nyhetstips kan du naturligtvis även ringa tipsnumret 031-725 90 01.

Efter att anhöriga letat efter den unga kvinnan sedan i onsdags kväll anmäldes hon på torsdagen försvunnen. När polisen kring lunchtid på torsdagen genomförde husrannsakan hos kvinnans expojkvän, som bor i en lägenhet i Vårgårda, gjorde man den fruktansvärda upptäckten.

Kvinnan hittades avliden och har enligt polisen utsatts för kraftigt våld.

– Hon hade berättat att hon skulle besöka honom, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Grannar ska ha hört ett bråk i lägenheten under onsdagskvällen. Grannarna tillkallade dock inte polis. När polisen sedan hittade kvinnan avliden i lägenheten så misstänktes expojkvännen, en man i 25-årsåldern, direkt. Han är nu efterlyst – men polisen har inget sökområde och kan därför inte leta aktivt med exempelvis helikopter.

Oklart när expojkvännen lämnat

– Allt tyder på att han lämnat lägenheten och begett sig någonstans. Vi vet inte vart. Därför har vi efterlyst honom. Blir han stoppad utmed vägar eller någonting så plingar det till hos oss. Och han har inte möjlighet att lämna landet, säger Christer Fuxborg.

Kan han ha lämnat landet innan ni hann efterlysa honom?

– Ja, det kan han. Vi vet inte riktigt när kvinnan bragts om livet. Hon är saknad sedan i onsdagskväll och vi vet inte när expojkvännen lämnat bostaden.

Enligt GT:s uppgifter befarar nu polisen att expojkvännen lämnat landet kort efter att han misstänks ha mördat sin före detta flickvän.

Knackat dörr

Lägenheten som kvinnan hittades i spärrades under torsdagen av för teknisk undersökning. En rättsläkare undersökte också den döda kvinnans kropp.

Kriminalkommissarie Hans Kinander vid grova brottsroteln i Borås besökte brottsplatsen. Han bekräftade att en rättsläkare tillsammans med tekniker gått igenom bostaden, men ville inte ge några ytterligare kommentarer.

Samtidigt som polisens jakt efter den efterlyste mördaren pågick spelade barn och ungdomar fotboll på en gräsplan bara några meter från bostaden.

Under tiden gick polisens tekniker iklädda vita dräkter och munskydd in och ut ur bostaden som vaktades av två uniformerade poliser.

Vid 21.40 på torsdagskvällen var den efterlyste mannen i 25-årsåldern fortfarande på fri fot. Flera av grannarna i området runt bostaden där kvinnan hittades död var chockade och nedstämda efter händelsen.

– Jag hoppas att den skyldige åker dit så att han eller hon inte springer runt här i knutarna, säger grannen Anette Jensen 52.