Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Undersköterskan Linda larmar: Vi går på knäna

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV.
Linda Stomberg jobbar som undersköterska på intensivvårdsavdelningen, och har gjort det i 17 år.Foto: Privat

Linda Stomberg, 44, har jobbat på intensivvårdsavdelningen på Södra Älvsborgs sjukhus i 17 år.

Aldrig tidigare har hon varit med om en liknande situation.

Linda berättar om en vardag med personal som går på knäna.

– Enda anledningen till att vi räcker till är att vi springer snabbare, jobbar snabbare och struntar i att äta. Det är inte hållbart i längden, säger hon.

På Södra Älvsborgs sjukhus, Säs, finns en särskild intensivvårdsavdelning för covid-19. Avdelningen har totalt 14 platser och elva av dem är fyllda.

Linda Stomberg är en erfaren IVA-undersköterska och har jobbat som det i 17 år, men påfrestningen på den nya avdelningen är krävande även för henne.

– Att vara på den ”vanliga” intensivvårdsavdelningen är som semester nästan. Man kan inte föreställa sig infernot som är på ”covid-IVA”, säger Linda Stomberg.

Linda har aldrig tidigare varit med om den situationen som råder i dag på Säs, berättar hon.Foto: Privat

Hon vittnar om flera timmar långa arbetspass utanför ordinarie arbetstid. Och personalen har inga större möjligheter till riktiga pauser och väldigt ofta har de också ont om tid att äta mat och dricka, tillägger hon.

Trots det ska personalen ha ork och kraft nog att vårda och se efter patienterna på avdelningen.

– Vår hälsa sliter för att patienterna ska må så bra som möjligt. Vi lägger ner kropp och själ, bokstavligen, i vårt arbete. Man är frustrerad, trött, sover dåligt och drömmer konstiga och obehagliga drömmar, säger hon.

”Orkar inte ens med sin familj”

Linda själv berättar att hon är trött och har närmare till gråt än vanligt. Hon har också fysiska påslag såsom hjärtklappning.

– Man orkar inte ens med sin familj. Det är inte roligt alls. Jag är glad att jag har ett jobb som jag älskar, men det här är inte mitt liv. Mitt liv är hemma tillsammans med mina barn och min make, säger hon och fortsätter:

– Nu kanske det blir så att jag inte får någon semester till sommaren. Mina barn får i stället en trött, gnällig och utarbetad mamma.

”Enda anledningen till att vi räcker till är att vi springer snabbare, jobbar snabbare och struntar i att äta. Det är inte hållbart i längden”, säger Linda.Foto: Privat

Har du någonsin övervägt att sluta?

– Jag vet kolleger som på allvar funderat på att sluta. Jag har aldrig tänkt tanken. Det stora problemet är att man inte får någon credd för jobbet man lägger ner. Det låter alltid: ”Ni gör ett fantastiskt jobb, men...”.

Vill ha bättre lön

Situationen på Säs har länge varit ansträngd, något som också Västra Götalands läkarförening uppgav i fredags.

Läkarna på intensiven på Säs meddelade att de inte längre kommer ta några extra jourpass frivilligt. Detta då de, som de uttryckte det, inte kunnat komma överens med ledningen om ersättning.

– Jag blir lite konfunderad eftersom detta redan är bestämt. Av den anledningen tycker jag att det blir lite märkligt att göra så stor sak av detta nu. Säs kommer införa samma jouravtal som det som finns på Sahlgrenska universitetssjukhuset, svarade Espen Amundsen, biträdande sjukhusdirektör på Säs, då. 

Södra Älvborgs sjukhus.Foto: REHNMAN LENNART / GT / EXPRESSEN

Samtidigt vill Linda Stomberg och hennes kolleger också få en bättre ersättning för det jobb de lägger ner, något som hon skrivit ett debattinlägg om i Borås Tidning.

Vilken skillnad gör extra pengar?

– Vi alla här vet att bara för att vi får extra ersättning så försvinner inte patienterna. Men det hade visat att de bryr sig om oss och ger oss credd för det arbete vi utför. Att de inte bara snackar om vilket bra jobb vi gör, utan faktiskt också visar det, säger hon.

Sjukhusledningen: Ett pressat läge

Espen Amundsen är biträdande sjukhusdirektör på Södra Älvsborgs sjukhus. Han säger:

– Vi är medvetna om att vi har ett pressat läge på IVA inom Säs, och vi har ungefär dubbelt så många patienter som vid vår vanliga maxkapacitet. Precis som på alla andra sjukhus i regionen så innebär det en ökad arbetsbelastning.

Vad anser du om den kritik som riktas mot er?

– De förtjänar all credd i världen för det de gör och vi kan säkert bli bättre på att kommunicera det. Jag har stort förtroende för deras jobb och det de gör, men samtidigt måste man komma ihåg att hela Sverige är i en pressad situation och vi kan inte trolla bort covid-patienter.

Espen Amundsen är biträdande sjukhusdirektör på Södra Älvsborgs sjukhus: ”Vi är medvetna om att vi har ett pressat läge på IVA inom Säs, och vi har ungefär dubbelt så många patienter som vid vår vanliga maxkapacitet”.Foto: Fredrik Malmlund

Espen Amundsen berättar att det har gjorts flera åtgärder för att förstärka intensivvårdsavdelningen på Södra Älvsborgs sjukhus.

Bland annat har de snabbutbildat läkare och sjuksköterskor så att de kan gå in på IVA och utföra enklare arbetsuppgifter. En omfördelning av personal har gjorts, där de med tidigare IVA-kompetens förflyttats till IVA.

Pratas det om att eventuellt höja lönerna för vårdpersonalen inom IVA på Säs?

– Allmänt sett så ger ökade löner inte fler vårdplatser, inte fler läkemedel eller material. Säs har dessutom ingen befogenhet att göra specialavtal utan lönerna styrs på regional nivå. Det gäller att resonera på ett klokt sätt, säger Espen Amundsen.

TV: Antikroppar mot corona säljs för hundratusentals kronor