Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Underhåll av färja orsakar långa köer vid Kornhall

Färjan som trafikerar Kornhallsleden. Foto: Trafikverket / Trafikverket

Underhållet av färjan Gerd, som trafikerar Kornhallsleden, ställer till det för trafiken.

Gerd ersätts av den mindre färjan Kornelia vilket leder till långa köer, vilket Kungälvs-Posten rapporterar.

Färjan Gerd tar 36 bilar medan den mindre färjan Kornelia tar 24 bilar. När nu Gerd tas ut trafik från Kornhallsleden för underhåll tar den mindre färjan över. Något som ställer till det för trafiken.

Enligt färjerederiet är detta ett planerat underhåll och något som inte kan undvikas. Underhållet startade den 19 augusti och pågår minst åtta veckor framåt.

– Själva underhållsarbetet pågår under september och oktober. Alla våra färjor har ett underhållsbehov och en underhållscykel som gör att vi regelbundet måste ta in dem för översyn så att motor, styrning och allt annat fungerar som det ska, säger Ingrid Jarnryd, kommunikationschef på färjerederiet till tidningen.

Måste planera sin resa

Normalt är det hårt tryck på färjan och när arbeten med att bygga ut Nordälvebron startar i oktober förväntas det bli ännu värre.

– Vi har ju den flottan som vi har. Vi har inget lager med färjor som ligger och väntar. Kornelia har gått på Kornhallsleden förut, det är där den har fått sitt namn. Sedan satte vi in Gerd för att trycket på resor var så stort, och nu är Kornelia tillfälligt tillbaka, säger Ingrid Jarnryd till tidningen.

Färjerederiet uppmanar nu samtliga bilresenärer att planera sin resa och att vara ute en halvtimma tidigare än vanligt.

– Det är sådant som måste göras. Som resenär så måste man försöka tänka på att det blir bättre sedan. Om man lyfter blicken och ser i ett längre perspektiv så ser man att det kommer att bli bra i längden, säger Ingrid Jarnryd till tidningen.