Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ulrica fick hela tomten uppgrävd – mot sin vilja

Ulrica Larsson fick bredband – mot sin vilja.
Foto: PRIVAT
Så här såg marken ut efter grävbolagets utgrävning.
Foto: PRIVAT
"Det är märkligt att det kan hända", säger Ulrica Larsson.
Foto: PRIVAT

Nej, det är inte vildsvin som gått loss i Ulrica Larssons trädgård – det är företaget Fibertjänst som grävt upp den. Av misstag.

– Vi vill ju inte ha fiber. Det är märkligt att det kan hända, säger hon.

Det var i förra veckan som Ulrica Larsson från Fristad upptäckte att hennes tomt blivit uppgrävd – trots att hon sagt nej till bredband efter en förfrågan från grävbolaget, vilket SVT Nyheter Väst först rapporterat. 

– De kom och knackade på dörren och frågade om de skulle gräva på vår tomt. Då hade de redan grävt upp ungefär två meter, berättar Ulrica Larsson.

Men nästa gång de såg sin tomt så var den, trots tillsägelsen, totalt uppgrävd. Ulrica Larsson har själv filmat förödelsen – vid en friggebod på tomten har det grävts upp något som ser ut som ett flera meter långt dike. Runtikring ligger stora jordhögar och mängder av grästuvor.


LÄS OCKSÅ: Vildsvinen förstörde hela Birgits trädgård 


– Det var ju ett rätt stort dike som bara grävdes upp utan lov, vi vill ju inte ha fiber. Det är märkligt att det kan hända. Det står en pinne där tomtgränsen går.

Beklagar missen

SVT Nyheter Väst har pratat med Fibertjänst vd Fredrik Lerigon, som beklagar misstaget.

– Tyvärr är det så att när man har så här stor entreprenad så händer det  ibland misstag och vi är naturligtvis jätteledsna att vi gått in på någons tomt som vi inte hade rätt att gå in på, säger han och fortsätter:

– Vi hoppas att Ulrica blir nöjd nu efter att vi har åtgärdat det.

Familjen kommer att få kompensation av Fibertjänst för felgrävningen.

– De har gjort i ordning tomten igen nu, men det blir ju ändå en del merarbete för oss, säger Ulrica Larsson.