Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ullevi säljs i bitar

Minnet av Gamla Ullevi består.
I form av 1 000 träbitar.
Området där Gamla Ullevi stod består nu av stenruiner och arbetet är redan i full gång att färdigställa den nya arenan. Spåren av Gamla Ullevi blir allt mindre. Men för de som är nostalgiska av sig finns nu en lösning. Göteborgs-alliansen har nämligen tagit fram 1  000 minnesbitar.
- Jag fick frågan om vi inte skulle göra en minnessak av Gamla Ullevi för ett halvår sedan och vi tyckte det var en bra idé, säger Göteborgs-alliansens ordförande Lars Ranäng till TT.

250 kronor för minnesbiten


Tanken var att ta fram minnesplattor ur golvet på läktaren, men det var så skadat att det i stället fick bli från pelarna som höll upp taket till den gamla ståplatsläktaren. På träbiten finns lite text om Gamla Ullevi inbränt och även ett klubbemblem med de tre alliansklubbarna samlade.
- Det känns roligt att göra något av det då det var Sveriges första fotbollsarena, säger Ranäng.
Av de 1 000 träbitarna ska IFK Göteborg, Örgryte och Gais få 300 stycken var. Resterande 100 behåller alliansen själva. Tanken är att klubbarna ska sälja sina andelar, 250 kronor styck, och att inkomsten oavkortat ska gå till deras ungdomsverksamhet.

"Bebben"


- Jag tror att intresset är stort och att de kommer gå åt på direkten. Vi hade nog kunnat ta 1 000 kronor för dem utan problem.
Redan nu står det klart att en spelare ur varje klubb kommer få en minnesbit – Bertil "Bebben" Johansson (Göteborg), Agne Simonsson (Öis) och Karl-Alfred Jakobsson (Gais).
- Men det vet de inte om ännu, skrattar Lars Ranäng.

Pär Andersson

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!