Ullevi säljs i bitar

Publicerad
Uppdaterad
Minnet av Gamla Ullevi består.
I form av 1 000 träbitar.
Området där Gamla Ullevi stod består nu av stenruiner och arbetet är redan i full gång att färdigställa den nya arenan. Spåren av Gamla Ullevi blir allt mindre. Men för de som är nostalgiska av sig finns nu en lösning. Göteborgs-alliansen har nämligen tagit fram 1  000 minnesbitar.
- Jag fick frågan om vi inte skulle göra en minnessak av Gamla Ullevi för ett halvår sedan och vi tyckte det var en bra idé, säger Göteborgs-alliansens ordförande Lars Ranäng till TT.

250 kronor för minnesbiten


Tanken var att ta fram minnesplattor ur golvet på läktaren, men det var så skadat att det i stället fick bli från pelarna som höll upp taket till den gamla ståplatsläktaren. På träbiten finns lite text om Gamla Ullevi inbränt och även ett klubbemblem med de tre alliansklubbarna samlade.
- Det känns roligt att göra något av det då det var Sveriges första fotbollsarena, säger Ranäng.
Av de 1 000 träbitarna ska IFK Göteborg, Örgryte och Gais få 300 stycken var. Resterande 100 behåller alliansen själva. Tanken är att klubbarna ska sälja sina andelar, 250 kronor styck, och att inkomsten oavkortat ska gå till deras ungdomsverksamhet.

"Bebben"


- Jag tror att intresset är stort och att de kommer gå åt på direkten. Vi hade nog kunnat ta 1 000 kronor för dem utan problem.
Redan nu står det klart att en spelare ur varje klubb kommer få en minnesbit – Bertil "Bebben" Johansson (Göteborg), Agne Simonsson (Öis) och Karl-Alfred Jakobsson (Gais).
- Men det vet de inte om ännu, skrattar Lars Ranäng.

Pär Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER