Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ullevi och Scandinavium kan bli aktuella för massvaccinationer

KI-professorn svarade på läsarnas frågor om vaccin.
Scandinavium, Ullevi och Angered Arena är på en lista över arenor och hallar som kan bli aktuella när massvaccineringen mot covid-19 drar i gång i vår.
Foto: HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Massvaccinationerna mot covid-19 kan komma att ske på arenor som Ullevi, Scandinavium och Angered arena, rapporterar P4 Göteborg.

– Vi ser det som en del av vårt samhällsansvar. Massvaccineringen är också en förutsättning för att kultur- och idrottslivet kan starta igen, säger Lotta Nibell, vd Gotevent, till radion.

Det är Göteborgs idrotts- och föreningsförvaltning som tillsammans med evenemangs- och arenabolaget Gotevent har gjort en lista över arenor och hallar som skulle kunna vara lämpliga för massvaccineringen i vår.

Listan har lämnats över till Västra Götalandsregionen som planerar för vaccinationerna.

Regionens vaccinsamordnare Kristine Rygge säger till radion att arenor som Ullevi och Scandinavium mycket väl kan bli aktuella, inte minst för att trängsel kan undvikas där.

– Om man har en stor lokal har man möjlighet att gå in på ett ställa och ut på ett annat. Vi tittar på det, säger hon till P4 Göteborg.

Inga beslut om lokaler fattade ännu

Västra Götalandsregionen har fått många erbjudanden om lokaler där vaccinationer skulle kunna genomföras, men några beslut är ännu inte fattade.

Gotevents vd Lotta Nibell säger till radion att stadens samtliga arenor ställts till förfogande:

– Fördelen är att de är av olika storlek och ligger på olika ställen i staden och kan täcka olika stadsdelar.

Hon säger att bolaget ser det som en del av ett samhällsansvar att ställa upp med lokaler.

– När massvaccinationerna kommit i gång kan vi förhoppningsvis återgå till någon form av normalitet i samhället. Det är också en förutsättning för att kultur- och idrottslivet kan starta igen och därmed också vår verksamhet.