Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ullareds-Boris hyllar  #godisstopp: "Kanon"

Boris Lennerhov brukar pressa sin egen juice.
Foto: Christer Wahlgren

När Boris Lennerhov drabbades av cancer fick han rådet "undvik det farliga sockret".

Nu hyllar Ullaredsprofilen kampanjen #godisstopp och bjuder på sina bästa tips för att minska sötsuget.

– Jag brukar pressa min egen juice på apelsin eller grapefrukt. Det är mycket godare och så slipper man det tillsatta sockret som finns i vanliga juicer, säger Boris Lennerhov.

Efter 15 år som koncernchef för Gekås i Ullared valde Boris Lennerhov att kliva av posten vid årsskiftet.

Han är fri från cancern i lymfkörtlarna och mjälten som han drabbades av förra våren och är medveten om svårigheterna med att inte stoppa i sig sötsaker efter sena jobbkvällar.

– Det blir ofta ett dåligt mellanmål som köper på macken. Jag tycker att mörk choklad med hög kakaohalt är ett bra sätt att ersätta godispåsarna med, säger Boris Lennerhov.

"Undvik det farliga sockret"

Han hyllar GT:s kampanj #godisstopp i februari och är med på initiativet.

– Det är kanon att lyfta fram det här. När jag drabbades av cancer gick jag ner väldigt mycket i vikt. Då fick jag rådet av dietisterna att lasta kroppen full med fett och protein – men att jag skulle undvika det farliga sockret, säger Lennerhov.

Gekås förre vd, numera styrelseledamot, har själv skurit ner på sockret efter en hälsokontroll.

– Jag fick höga sockervärden när jag gjorde en årlig hälsokontroll och har slutat med smågodiset. Dels blir man inte lika tjock, dels minskar det risken för att för att drabbas av diabetes.

"Lyfta fram bättre alternativ"

Vad kommer du äta i stället för godis?

– Jag kommer att äta mycket frukter och grönsaker. Jag brukar pressa min egen juice på apelsin eller grapefrukt. Det är mycket godare och så slipper man det tillsatta sockret som finns i vanliga juicer.

Du var tidigare vd för Gekås i Ullared som säljer 32 000 påsar Ahlgrens bilar per år. Vad har matbutikerna för ansvar anser du?

– Det är ett dilemma. Kastar vi ut lösgodiset kommer inga kunder och då blir det svårt att överleva. Valet är konsumenternas och vi ska inte diktera. Men vi kan bli bättre på att informera och lyfta fram bättre alternativ.