Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ullareds-Boris: Det nya rekordet lyder...

Gekås slog nytt försäljningsrekord i helgen. "Under ett veckoslut som detta töms hela varuhuset på varor ett par gånger om", säger Gekås VD Boris Lennerhov.
Foto: Jonas Tobin

Var du och shoppade på det gula varuhuset i Ullared i helgen? Då var du sannerligen inte ensam.

Över 60 000 personer besökte Gekås på fredagen, lördagen och söndagen och varuhuset slog rekord – alla tre dagarna.

– Det här är förstås väldigt roligt, säger Boris Lennerhov, i ett pressmeddelande.

Rekord staplades på rekord under den gångna helgen på Gekås i Ullared. Både under fredagen, lördagen och söndagen sattes det försäljningsrekord för respektive veckodag.

Och på lördagen slogs det totala försäljningsrekordet. Sammanlagt handlade kunderna då för 34,65 miljoner.

– Vi satte ett försäljningsrekord redan lördagen den 8 november, men det har vi alltså lyckats putsa till ännu mer i lördags. Det nya rekordet lyder alltså 34,6 miljoner kronor på en och samma dag. Som jämförelse kan jag berätta att ett dagsrekord 2007 låg på 20 miljoner kronor, säger koncern vd:n Boris Lennerhov i ett pressmeddelande.

1000 kronor i sekunden

Det innebär alltså att varor till ett värde av tre miljoner passerar kassorna varje timme – eller 1000 kronor i sekunden.

Och det är inte helt otippat att försäljningsrekordet slås just i november. Då styr folk från hela Sverige mot den halländska orten för att fynda såväl julklappar som vinterkläder – trots att man då får trängas med en hel del andra helgshoppare.

Om den gångna helgens rekordsvit kommer att hålla i sig kommande helg vet vi först nästa vecka. Men att Boris Lennerhov är riktigt nöjd, det står redan klart.

Tåliga kunder

– Det innebär att vi under de tre dagarna haft över 60 000 personer inne i varuhuset som köpt varor för 87 miljoner kronor. Under ett veckoslut som detta töms hela varuhuset på varor ett par gånger om, säger han.

Och trängseln oroar sig vd:n inte så mycket om.

– Självklart har det varit trångt och intensivt, men jag var här själv hela helgen och jag vill nog ändå påstå att det varit väldigt glada miner överlag bland våra kunder. De är fantastiskt tåliga.