"Ullared"-Morgan om sin tro: "Bad för Boris"

Kristen. Morgan Karlsson har inga problem att berätta om sin tro och säger att han tycker om att besöka flera olika kyrkor för att ta nattvarden och "bolla" sin tankar med Gud och Jesus.
Foto: Anders Ylander
När tidigare chefen Boris Lennerhov var sjuk sjuk bad Morgan Karlsson för honom.
Foto: Christer Wahlgren
Morgan (till vänster) tillsammans med chefen Boris och jobbarkompisen Ola-Conny är Kanal 5:s mest kända "Ullared"-profiler.
Foto: Sven Lindwall

ULLARED. I måndagens program av Ullared får tittarna följa med Morgan Karlsson till kyrkan.

Nu berättar profilen om sin tro - och om hur han bad för sin tidigare chef Boris Lennerhov när Ullareds-chefen var cancersjuk.

– När vi fick beskedet gick jag in och tände ett ljus för honom i en kyrka i Norge, säger Morgan Karlsson.

Under måndagskvällens program släpper lagerarbetaren Morgan Karlsson, 41, in tittarna till sina innersta tankar kring frågor som meningen med livet, Gud, och vad som händer efter döden.

Sedan han blev frälst i 20-årsåldern försöker han vid minst två tillfällen i veckan att besöka en kyrka för att "bolla" sina tankar med antigen Gud eller Jesus. Vilken kyrka han går till spelar ingen roll.

– Jag går i kyrkan både onsdag och söndag och åker runt till olika kyrkor. Om jag missar att gå till kyrkan en söndag så känner jag mig inte lika trygg som när jag bollat mina tankar och idéer med antingen Gud eller Jesus. Jag har respekt för båda två och för mig är det lika viktigt att gå i kyrkan som att motionera eller att gå ut och dansa, säger Morgan Karlsson.

Ber för sin vardag

Att dela med sig av sina tro till svenska folket är inget han tvekar det minsta på att göra. Tvärtom är det något han själv vill göra.

– Jag har nämnt min tro tidigare i programmet och många kunder har kommit fram till mig och sagt att det är fint av mig att prata om den. Det är absolut inget jag skäms för, säger han.

Morgan Karlsson berättar att han inte kan komma ihåg när han blev frälst. Istället var det något som växte fram för ungefär 20 år sedan.

– Jag kan inte svara på det. Men det har fungerat bra för mig sedan jag började gå i kyrkan och jag mår bra av det, säger han.

I sina samtal med Gud och Jesus ber han framför allt för att han själv ska må bra och för att hans nära också ska göra det.

Bad för Boris

När han under en resa i Norge fick reda på att den tidigare Ullared vd:n Boris Lennerhov hade drabbats av cancer gick han in i en kyrka och tände ett ljus.

– Han har varit en väldigt bra förebild för mig och har hjälpt mig mycket och aldrig varit elak. Det kändes bra att be för honom, säger Morgan Karlsson.

För Morgan handlar hans tro framför allt om trygghet. Någon strikt tolkning av kristendom har han inte.

– Jag kan gå ut på krogen och dansa utan att tycka att det är någon synd eller så. För mig fungerar det bra och vi lever så kort tid på jorden att det känns bra att ha något att be för. Jag vill gärna återse mina föräldrar någon gång, men det är inte därför jag går i kyrkan. Jag tror på ett liv efter döden, men hur det ser ut vågar jag inte säga något om, säger han.

Det här ber Morgan för

Vardagen och sina nära och kära. "Jag ber för att jag ska må bra och jag är nöjd med livet som det är, med mitt jobb, mina fritidssysselsättningar och vänner. Jag har en enkel tro och jag tror att meningen med livet är att man ska må bra"

Gekås och Volvo. "Jag har sagt att tidigare att jag bett för Gekås och mina aktier. När jag ber för Gekås är det för att jag ska kunna känna mig trygg med mitt jobb så att jag ska kunna jobba kvar här. Samma sak är det om jag ber för Volvo. Det gör jag för att de som jobbar där ska känna sig trygga. Om mina aktier går upp för det ser jag det bara som en belöning, man har ju aktier för att man vill att de ska gå upp.

Folk som har det svårt. "Det är klart att jag kan be för folk som jag ser har det svårt på tv. Men oftast ber jag om saker som att mitt jobb inte ska bli monotomt och för att min vardag ska flyta på. Det fungerar bra med för mig och hjälper mig att hantera kändisskapet. Det är en stor påfrestning att som jag bli rikskänd nästan över en natt".