Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uddevallabor väcktes av tre smällar i natt

Tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem tror inte att bröderna kommer att dömas till livstid om de döms skyldiga för mordet.
Foto: Tomas Leprince
I torsdags häktades de unga bröderna på sannolika skäl misstänkta för trippelmordet den 7 mars i Uddevalla. Här ses de två misstänkta bröderna tillsammans med ett av offren, Alaa, 21.
Foto: Privat
De senaste veckan har det varit administrativt kaos runt trippelmordet då alla advokater utan Hans Geastadius visat sig vara jäviga.
Foto: Robin Aron
Advokaten Rolf Skårman hoppar av sitt uppdrag att försvara en av de misstänkta trippelmördarna då det visat sig att han känner styvpappan och mamman till ett av offren - en 18-årig kvinna.
Foto: Robin Aron
Rolf Skårman försvarade den yngre brodern (mannen i vit tröja) i rätten under torsdagens häktningsförhandling. Rolf Skårman har på bilden just lämnat rättsalen
Foto: Robin Aron
Massiv utredning. Efter att kropparna hittades på Bävedalsvägen har polisen genomfört en massiv insats som ligger bakom häktningen av de misstänkta trippelmördarna.
Foto: Robin Aron
En stad i chock. Uddevalla har efter trippelmordet inte varit sig likt efter att tre unga människor mördades i centrala staden.
Foto: Robin Aron
18-åriga Jonna från Trollhättan var barndomsvän med den mördade kvinnan.
Foto: Privat
Nära vänner. De misstänkta männen, två bröder i 20-årsåldern, beskrivs som tidigare nära vänner till de mördade männen. Flera vänner till Rawand och Alaa har sett bröderna lämna sina kondoleanser efter mordet.
Foto: Privat
Kända av polisen. Det är inte första gången de två bröderna haft problem med rättvisan. De båda männen är tidigare dömda för grov misshandel - i samma ärende där även Alaa Farraj och Rawand Aziz dömts.
Foto: Privat
Rawand Aziz, 22, sköts till döds i trippelmordet.
Foto: Privat
På eftermiddagen söndagen den 8 mars slog tungt beväpnad polis till mot en lägenhet i Uddevalla. Två personer greps misstänkta för morden.
Foto: Robin Aron
Anna-Sara, 22, och hennes sambo Dennis, 23, följde händelserna från sin balkong i närheten.
Foto: Robin Aron
Liselotte Johnssons son var vän med de avlidna.
Foto: Robin Aron
Högen med blommor blev bara större dagen efter trippelmordet i Uddevalla.
Foto: Robin Aron
Tre döda personer hittades i Uddevalla på lördagen. Peshtivan Mahmoud, 23, och Arber Plava, 29, deltog på minnesstunden i moskén.
Foto: Christer El-Mochantaf
Uddevalla sörjer de tre unga personerna som mördats.
Foto: Robin Aron
"Det var en person som var ute på sin morgonjoggning som upptäckte en död person i en bil", säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.
Vittnen ska ha hört flera smällar under natten. Polisen har tagit del av de uppgifterna.
Foto: Robin Aron
Kriminologen Leif GW Persson menar att det kallblodiga trippelmordet i Uddevalla i allra högsta grad var planerat.
Foto: Ylwa Yngvesson
"Det är klart att man blir rädd sådant här händer, det är fruktansvärt," säger Anna-Lena Alexandersson, 53 från Uddevalla.
Foto: Privat
Vad händer i lilla Uddevalla? Det är helt fruktansvärt, säger Margot Magnusson.
Foto: Privat
1 / 23

Boende i området i Uddevalla väcktes av fyra smällar – och sedan en bil som snabbt körde i väg.

Utanför deras hus ligger tre kroppar – polisen säger att det rör sig om trippelmord.

– Det är väldigt läskigt och hemskt det som har hänt, säger Märtha Karlsson, 61.

Det var strax före klockan sju på lördagsmorgonen som en joggare såg tre kroppar i anslutning till en bil i ett bostadsområde i Uddevalla.

Enligt vittnen ska det ha hörts smällar vid 02-tiden under natten. Flera vittnen har också hört hur en bil snabbt därefter kört i väg.

Nu arbetar polisen med att det handlar om ett trippelmord.

– Det är alldeles utanför mitt fönster. Men det är ett hus som skymmer liken. Och så har de satt upp ett vitt tält där kropparna ligger. Det är stora avspärrningar, säger en person som bor i området.

Märtha Karlsson, 61, hörde hur polishelikoptern hovrade utanför huset i morse. Sedan tittade hon ut genom fönstret och såg de stora polisavspärrningarna.

– Jag pratade med en person som också bor i huset och han hade hört tre smällar i natt. Det är hemskt det som har hänt, och läskigt. Men framför allt är det hemskt för de som drabbats.

Polisen knackar dörr

Hon tycker att det är lugnt i huset som hon bor i, men i området i övrigt känns det inte lika lugnt.

– Det är bilar som bränns och det skärs hål på däck, jag börjar bli van. Så jag är inte så sugen att gå ut själv på kvällarna längre.

Hennes bil står nu parkerad i det avspärrade området, den kommer hon inte åt så länge polisens tekniker utför sitt arbete på platsen.

– Polisen har varit här och knackat dörr och ställt frågor. Men de är väldigt förtegna om vad som har hänt, säger Märtha Karlsson.

Väcktes av pistolskotten

Mitt emot den plats där kropparna påträffades väcktes sonen till ett vittne som Expressen pratat med av ljudet från fyra, fem skott vid två-tiden på natten.

Han själv noterade endast hur en bil rusade i väg upp för en backe – i nära anslutning till det hus där de bor.

– Jag var vaken till kvart över ett och tittade på tv. Sedan när jag gick och lade mig var det bara en bil på parkeringen framför huset. Sedan när jag somnade, strax efter två, hörde jag en bil som gasade mycket vid backen framför vårt hus. Det gick jättesnabbt, berättar han.

De gick upp tillsammans, han och sonen, för att se vad som hänt. Men i mörkret gick det inte att se särskilt mycket av scenen, berättar han.

– Min son väckte mig och vi gick upp. Då såg vi bara bilen som stod på parkeringen. Dörrarna stod öppna, men vi kunde inte se något annat. Vi trodde att det var någon som druckit och glömt stänga.

De gick sedan och lade sig och vaknade av att polisen arbetade kring deras hus.

– När jag vaknade på morgonen vid kvart över åtta såg jag två kroppar som låg på marken tvärs över gatan framför huset. Det var en vit Audi med båda framdörrarna öppna. Polisen säger att det finns en kvinna i bilen, men vi såg bara dem som var utanför, säger han.

– Man vet inte vad man ska säga. Det är jobbigt när man ser sådant här. Det är fruktansvärt, det finns inga ord för att beskriva det här. Det är lugnt här. Vi har bott här i tio år. Det är ett fint område.