Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ubåt såld – men priset är hemligt

Ubåten har varit till salu.Foto: PS Auction
Nu är ubåten såld.Foto: PS Auction

En ubåt har varit till salu i Vänersborg.

Nu är den såld.

– Ofta är det entusiaster som köper sådana här objekt, säger Ronny Henriksson, som varit försäljningsansvarig, till Ttela.

En ubåt har legat ute till försäljning, från PS Auctions Vänersborgskontor. Farkosten är drygt sex meter lång och en meter bred och byggd för en person.

– Det tillhör inte vanligheten att sälja den här typen av föremål. Det har hänt några enstaka gånger, har Ronny Henriksson, försäljningsansvarig vid Vänerborgskontoret, tidigare sagt.

Ubåten började byggas år 2014 och kunde sjösättas tre år senare.

– Jag är väldigt nyfiken på vem som köper den men det är ju i regel riktiga entusiaster. Det är ju inte bara i Sverige, utan hela världen, sa Ronny Henriksson för knappt två veckor sedan.

Ubåtens marknadsvärde beräknades till 450 000 kronor, inklusive dykutrustning.

Riktigt så högt verkar dock inte slutpriset ha blivit. Det högsta budet som kom in under den auktion som ägt rum var 200 000 kronor och efter att den avslutats har säljaren och köparen nu kommit överens om köpeskillingen, berättar Ronny Henriksson för Ttela.

Ronny Henriksson.Foto: PS Auction
Inuti ubåten.Foto: PS Auction

Priset är hemligt

Vilket det exakta priset blev vill han dock inte gå in på, inte heller vem det är som köpt ubåten.

– Vad de ska använda den till framgår inte, men ofta är det entusiaster som köper sådana här objekt, konstaterar Ronny Henriksson – åter en gång – för tidningen.

Själv har han inte vågat testa en färd i ubåten.

– Jag har artigt tackat nej till en färd, jag kan knappt sitta i baksätet i en tvådörrars -bil. Men jag har varit i den och den är oerhört välkonstruerad och väldokumenterad. Så skulle det inte vara för min klaustrofobi så skulle jag varit väldigt trygg med att färdas i den, har Ronny Henriksson sagt.