Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tvingades simma från vattenfyllda viadukten

Foto: Läsarbild/Lena Lindroth

Kvinnans bil dog när hon körde ner i vattenmassorna under en nedsänkt viadukt i Lerum mitt under måndagens oväder.

Hon fick rädda sig genom att pressa upp bildörren och simma.

– Jag förstod inte hur jag skulle komma ut när jag såg att det var vatten. Det är klart att man hinner tänka saker, säger kvinnan till GT.

Det regnade rejält och kvinnan hade nästan ingen sikt när hon var på väg hem efter att ha handlat i Lerum. Två bilar körde framför henne och hon höll avstånd när hon närmade sig viadukten vid Aspedalens tågstation.

– Så plötsligt, vägen är inte bra där med en jättefördjupning, det gick bara på en sekund. Först försökte jag snabbt backa tillbaka, men bilen dog bara på några sekunder och jag kom ingenstans, säger kvinnan.

Maken och sonen sprang dit

Där satt hon utan att först klara av att skjuta upp dörren.

– Hon ringde mig inifrån bilen när hon inte kunde öppna dörren. Jag var hemma och sprang dit tillsammans med sonen, medan hon fortsatte ringa SOS, säger kvinnans make.

Bilen började ryka från motorn och krasa, berättar kvinnan.

– Det är klart att jag var skärrad. Jag förstod inte hur jag skulle komma ut när jag såg att det var vatten. Dörren var trög, säger kvinnan.

Till slut lyckades hon ta sig ut själv genom att pressa upp dörren.

– Jag fick ta några simtag för att komma till land, säger hon.