Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvåbarnspappa misstänks för barnvåldtäkt – minst tolv brottsoffer

Utredning kring tvåbarnspappan har växt.Foto: HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

En tvåbarnspappa i Göteborg sitter just nu häktad för våldtäkt och grova sexuella övergrepp mot fyra barn.

Men utredningen har växt och polisen tror sig ha identifierat minst tolv brottsoffer, skriver Göteborgs-Posten.

I början av juli häktades en 40-årig man från Göteborg misstänkt för våldtäkt och sexuellt övergrepp mot barn. Inledningsvis rörde det sig om fyra barn, två misstänkta våldtäkter och två sexuella ofredanden. Men utredningen har växt.

Enligt dokumentation som GP tagit del av visar utredningen på att polisen identifierat minst tolv brottsoffer. För flera av brotten uppges mannens hem som brottsplats. Där bor han tillsammans med sin fru och två barn. Brotten har begåtts via appen Snapchat.

– Ja, av det vi häktat honom för hittills. Jag vet inte om brott har begåtts på andra sätt också, det kan vi inte utesluta, säger åklagaren Hedvig Lundblad till tidningen.

Nekar till brott

Exakt hur mannen har gått tillväga kan inte åklagaren ge svar på. Men hon beskriver det generellt som att gärningsmannen tar kontakt och instruerar målsäganden och att man begår brottet på distans.

Mannen är sedan tidigare ostraffad och förnekar brott i nuläget. Via sin advokat säger mannen att han inte har haft någon kontakt med några barn. Utan det material som polisen hittat har han fått till sig från en grupp på Snapchat.

– Visst material erkänner han. Däremot förnekar han att det ska ha skett någon dialog med målsägarna på det sätt, eller enligt de brottsrubriceringar, som åklagaren gör gällande, säger Claes Kennedy till tidningen.

I samband med detta har polisen och Kriminalvården gjort en orosanmälan till Socialtjänsten. I nuläget tyder inget på att mannen har utsatt sina egna barn för något brottsligt.