Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två tonåringar döms efter misshandeln i Kil

Två tonåringar misshandlade en jämnårig i Kil.
Filmen visar hur pojken får en spark mot huvudet.Foto: Skärmdump
Misshandeln filmades och lades ut på nätet.Foto: Skärmdump

I våras spreds ett klipp på en misshandel i Kil och väckte stor uppmärksamhet på sociala medier.

I klippet ses en tonåring i en epatraktor bli slagen av en annan tonåring.

Nu döms två två ungdomar till samhällstjänst i 20 respektive 60 timmar, rapporterar NWT.

GT har tidigare skrivit om händelsen som ägde rum i maj i Kil. Två tonåringar utsatte då en annan tonåring i en epatraktor för misshandel. De spelade in misshandeln och spred sedan vidare den på sociala medier.

I slutet av filmen ser man även hur en av tonåringarna sparkar killen i epatraktor i ansiktet genom bilens ruta innan han har hunnit åka i väg.

Enligt åklagaren beror misshandeln på en tidigare konflikt mellan två grupperingar i Kil.

– Det har varit någon sorts pågående konflikt mellan två grupperingar, och sen har det väl utmynnat i det som skedde, säger åklagaren Sara Nerman till Aftonbladet.

Grundar sig i en konflikt

Så småningom åtalades två tonåringar för misshandel. De båda tonåringarna erkände gärningen men berättar också att de hade blivit utsatta för rasism innan händelsen.

– Till slut kunde jag inte hålla mig, berättade en av dem i polisförhören, skriver NWT.

När GT tidigare besökte Kil och knackade på hemma hos den ena tonåringen som misstänks ligga bakom misshandeln sa dennes bror att syskonet utsatts för påhopp.

– De var på väg att köra på dem med epatraktorn. Och sen har de sagt ”jävla invandrare” och sånt. Det är klart man blir arg.

Åklagaren yrkade på att de två tonåringarna skulle dömas för samhällstjänst för misshandel. Nu har de båda dömts för samhällstjänst i 20 respektive 60 timmar.