Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två till sjukhus när bil kolliderade med cykel

Foto: DAVID-S FOTO, David Skarland

En cyklist och en personbil kolliderade strax efter halv ett på söndagen vid Ulricehamn.

Två personer fick föras med ambulans till sjukhus.

– Hur allvarligt skadade de är vet jag inte i nuläget, säger Ulla Brehm, presstalesman vid polisen i Västra Götaland, till GT.

Polisen fick larmet om olyckan 12.41. Två timmar senare pågår fortfarande arbetet med att utreda vad som orsakade den.

– Vi fick besked om att två personer ska befinna sig skadade där länsväg 1834 i Timmele korsar riksväg 46. Båda de inblandade fördes till Södra Älvsborgs sjukhus för vård, säger Ulla Brehm.

"Cyklar lite fortare"

Bilföraren är en man i 30-årsåldern, cyklisten en man runt 50.

– Jag vet i nuläget inte vad som orsakade olyckan. Jag tror att patrullen är på sjukhuset nu för att prata med de inblandade, om det är möjligt, säger Ulla Brehm.

Det finns i nuläget ingen misstanke om brott, enligt Brehm, som konstaterar att olyckor mellan cyklister och bilister blir allt vanligare.

– Dels för att vi har fler cyklister som jag tror cyklar lite fortare i dag. Människor har mer bråttom. Men som sagt, vad som har hänt vid just den här olyckan vet vi inte än, säger Ulla Brehm till GT.