Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flicka allvarligt skadad efter trafikolycka med timmerbil

Tre personer har förts till sjukhus efter att en personbil kört in i en timmerbil på länsväg 1728 i Tranemo. 

Två av de skadade är barn under tio år – en flicka betecknas som allvarligt skadad.

– Samtliga personer har blivit förda till sjukhuset med ambulans, säger polisens presstalesperson i region Väst, Christer Fuxborg. 

Polisen misstänkte inledningsvis att föraren var drogpåverkad, men föraren har senare friats från alla misstankar.

Olyckan inträffade vid 10-tiden på onsdagsförmiddagen. En personbil ska ha kört in i släpet på en timmerbil på en mindre grusväg utanför Tranemo. 

Tre personer har förts till sjukhus. Två av de skadade är barn under tio år, en flicka betecknas som allvarligt skadad, meddelar presskontakten på Södra Älvsborgs sjukhus.

– Jag vet inte hur allvarligt läget är, men de befinner sig på sjukhuset i Borås just nu, säger inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänst, Pär Fägersten.

Polis misstänkte drograttfylleri

Polisen misstänkte först att föraren av personbilen hade varit påverkad under olyckan. 

– Patruller på plats uppger att föraren visat tecken på att vara drogpåverkad, säger Christer Fuxborg.

Efter en närmre titt hos föraren så uppstod det en skälig misstanke om drograttfylleri, bekräftade stationsbefälet i Borås. 

– Nu väntar i på svar från blodprovet. Men mannen är misstänkt för vårdslöshet i trafiken och ringa narkotikabrott, enligt Magnus Söderqvist på Borås stationsbefäl.

Föraren inte längre misstänkt

Testsvaren visade dock att mannen inte var drogpåverkad, och han har därför friats från alla misstankar. Polisen Malin Kronander uppger för GT att tester visat att han var helt ren från alla eventuella droger. Enligt henne fattades beslutet om att lägga ned förundersökningen fredagen den 1 februari.

Olyckan innebar inga störningar på trafiken.

– Det är fri framkomlighet på den vägen efter olyckan, eftersom det är så pass lite trafik, säger Per Fägersten på räddningstjänsten.

 

FOTNOT/UPPDATERING: I en tidigare version sades att mannen var skäligen misstänkt för att ha varit drogpåverkad. Det var polisens initiala misstanke, men provresultaten visar alltså att mannen inte alls var påverkad.