Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lastbilsdäck exploderade på industri – två till sjukhus

Rör sig om en arbetsplatsolycka på Hagfors Järnverk, enligt polisen.

Två personer skadades efter att ett större däck på en lastbil exploderade. 

Enligt polisen rör det sig om en arbetsplatsolycka på Hagfors Järnverk.

Båda personerna var vakna och talbara när de fördes till sjukhus. 

Larmet om arbetsplatsolyckan inkom strax efter klockan 07 på onsdagen. 

Inledningsvis uppgav polisen att det rörde sig om en explosion i en lastbil. Senare visade det sig handla om ett större däck på lastbilen som exploderat. 

– Det låter mindre farligt men det är det inte för det är ett enormt tryck i de här däcken. Personerna stod alldeles intill. De var vakna och talbara när de fördes till sjukhus, säger Lars Hedelin vid polisen i region Bergslagen. 

Polisen utreder händelsen

Det är inte helt säkerställt vad som orsakat explosionen i däcket. 

– Det hade varit varmt, enligt patrullen. Jag vet inte riktigt vad som menas, men som jag förstår det så kan bromsar som ligger på generera en enorm värmeutveckling i själva däcken, säger Lars Hedelin. 

Polisen skickades till platsen för att utreda händelsen. Skadeplatsen har dokumenterats och polisen har kunnat lämna igen. 

En anmälan om arbetsplatsolycka och vållande till kroppsskada kommer att upprättas.

– Det är en rutinåtgärd när det är arbetsplatsolyckor. Man utreder om det har brustit i arbetsgivaransvar, säger Lars Hedelin.