Fyra bilar är inblandade i två olyckor på E20. Foto: Christian Svensson
Fyra bilar är inblandade i två olyckor på E20.  Foto: Christian Svensson

Två till sjukhus efter dubbla olyckor

Publicerad

Sammanlagt fyra bilar var inblandade i två olyckor på E20, utanför Skara på onsdagseftermiddagen. 

– Det är två bilar i vardera krock, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst.

E20 var helt avstängd i båda riktningarna under räddningsarbetet och två personer fördes till sjukhus. 

Polisen fick larmet 16.01 på onsdagseftermiddagen, två olyckor hade inträffat i närheten av varandra på E20, som brukar kallas dödens väg.

– Det är sammanlagt fyra bilar, två i vardera krock, säger Jenny Widén presstalesperson vid polisen i region Väst.

– Det började med en trafikolycka vid en infart, det var en sidokollision som utlöste det hela, säger Perry Malmberg, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten. 

Två personer till sjukhus

Ett par hundra meter längre bort inträffade sedan en kökrock till följd av den första olyckan.

– Det var totalt fem personer inblandade i olyckorna, två är förda till sjukhus och tre personer nekade vård, säger Perry Malmberg. 

E20 var helt avstängd i båda riktningarna i drygt en timme under räddningsarbetet och enligt polisen är flera bärgare kallade till platsen.

– Det är långa köer på platsen, säger Jenny Widén. 

Skadeläget för de inblandade är oklart. 

Trafikverket har klassat E20 som en av Sveriges absolut farligaste vägar och det är en av de värsta vägarna vad gäller dödsolyckor. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER