Två till sjukhus efter att ha voltat med bil

Publicerad

En personbil har voltat av vägen norr om Torsby i Värmland.

Enligt polisen beror olyckan troligen på halka.

– Två personer har förts till sjukhus för kontroll med huvudskador. Troligtvis har det här att göra med halt väglag då det börjar frysa på nu om kvällarna, säger Bjarne Andersson vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

SOS larmades om olyckan vid 21.43 på fredagskvällen.

En personbil med två personer i ska då ha voltat av vägen några mil norr om Torsby i Värmland i en singelolycka.

– Två personer har förts till Torsby sjukhus för kontroll med huvudskador. Skadorna ska inte vara av någon allvarigare karaktär men tillräckligt illa så att de behöver kontrolleras, säger Bjarne Andersson.

Polisen misstänker att det är halkan som slagit till vilket har gjort att bilen voltat av vägen.

– Det har börjat frysa på nu under kvällarna och det kan bli riktigt halt ute. Det är värt att damma av det gamla rådet som säger att man ska tänka sig att man har ett ägg under gaspedalen. Trampar du för hårt går ägget sönder och det vill man ju inte, säger Bjarne Andersson.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER