Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisen larmades till storbråk utanför skola

Polisen larmades först till ett storbråk mellan 20-25 personer vid Skånegatan.

En stund senare kom det ännu ett larm från en inringare i närheten – det ska då ha varit betydligt fler.

– Enligt larmet ska det vara 80 personer inblandade. Det är i alla fall en väldigt stor folksamling, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region Väst.

Ingen person har gripits för de påstådda bråken.

Det var vid 13.40 som inringare slog larm om ett stort bråk utanför en gymnasieskola på Skånegatan i centrala Göteborg.

– Inringarna berättade att det var mellan 10 och 25 personer som slogs. Det fanns även uppgifter på att någon skulle vara skadad, säger Jenny Widén.

Men när patrullen kom till platsen fanns där ingen som kunde knytas till bråket. Man hittade heller ingen som var skadad.

Många som är inblandade

Det dröjde bara drygt 40 minuter, vid 14.22, tills nästa samtal kom in till polisen. Antalet slagskämpar ska då ha varit betydligt fler.

– Det är just nu obekräftade uppgifter. Enligt larmet ska det vara 80 personer inblandade. Det är i alla fall en väldigt stor folksamling, säger Widén.

Polisen är just nu på plats vid Skånegatan med flera patruller för att reda ut situationen. Det är oklart vilka personer det är som slåss och vad som ligger bakom.

– Vi har flera patruller på plats men det ska inte vara slagsmål just nu  utan det verkar ha lugnat ner sig, säger Jenny Widén.

Ingen person gripen

Vid 15.40-tiden hade polisen inte frihetsberövat någon person för det inträffade.

– Jag ser att polisen har kontrollerat och pratat med folk. Men det verkar som att folksamlingen har skingrats och många har försvunnit från platsen.

Polisen satte även in en helikopter till följd av bråken. Det är oklart om de inblandade personerna ska ha tillhört den närliggande skolan, eller om det handlar om helt andra individer.