Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två rektorer omplaceras efter kränkande mejlmiss

Foto: JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN

Två rektorer i Jönköping fråntas sina uppdrag på grund av deras ”oacceptabla omdömen” om personalen.

Av misstag råkade en av rektorerna mejla ett dokument innehållande kränkande kommentarer om anställda.

En av rektorerna mejlade till personalen och av misstag bifogades en fil med anteckningar från ett möte rektorn haft med en annan rektor. Under mötet hade rektorerna diskuterat och kommenterat personalen.

– Tydligen är det inte ”sjukskriven och lite trött”, utan de som läst det säger att det är kränkande kommentarer, ordentligt alltså, har en anställd på skolan tidigare berättat för JP/Jnytt.

De två rektorerna stängdes av under tiden som ärendet utreddes och nu har Jönköpings kommun beslutat att frånta de båda deras rektorsuppdrag på skolan. Enligt pressmeddelandet om beslutet pågår arbetet med att hitta alternativa lösningar för de två skolledarna inom utbildningsförvaltningen.

– Som arbetsgivare tar vi kraftigt avstånd från den här typen av omdömen. Omdömen som står i stark motsats till vår värdegrund, säger Göran Isberg, utbildningsdirektör i Jönköpings kommun.

Kommunen bedömer att det inte finns någon anledning för arbetsgivaren att polisanmäla händelsen, men en anmälan om personuppgiftsincident är inskickad till IMY (Integritetsskyddsmyndigheten).

FLER NYHETER:

Farliga omkörningar, hög hastighet och flera olyckor. Så beskrivs E45 mellan Sunne och Torsby, där tre personer i söndags miste livet i den svåra frontalkrocken.