Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två polisbilar fick däcken sönderskurna

Två polisbilar fick däcken sönderskurna under en sökinsats på fredagskvällen.
Foto: David Harseth/Dagsmedia.se

Sent på fredagskvällen fick två polisbilar däck sönderskurna i samband med en sökinsats i ett skogsområde utanför Karlstad.

– Det är allvarligt. Om vi hade behövt åka därifrån under en utryckning så är det absolut inte bra. Vi blir ju hindrade när sådant här händer, säger Morgan Connedal, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Ingen har gripits för brottet som rubriceras som skadegörelse.

Attackerna mot blåljuspersonal har ökat runtom i landet. Den 10 maj blev en kvinnlig polis knivskuren i Borås i samband med en utryckning.

Sent på fredagskvällen upptäckte polisen i Värmland att två av deras bilar utsatts för skadegörelse i samband med ett sökuppdrag utanför Karlstad.

– Det är ett däck som blivit sönderskuret på varje bil, säger Morgan Connedal, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Har varit förskonade

Polisen sökte i området med hundar men kunde inte hitta någon misstänkt för skadegörelsen.

– Det är tråkigt absolut. Om vi hade behövt åka därifrån under utryckning så är det absolut inte bra, inte för allmänheten heller. Vi blir ju hindrade när sådant här händer, det är ju klart.

Morgan Connedal vill vara försiktig med att dra paralleller till nattens händelse och andra attacker mot blåljuspersonal i landet.

– Jag vet inte om det kan sättas i samband med övriga händelser, men det är klart att det är allvarligt. Vi har varit väldigt förskonade här, men en vet ju aldrig om det eskalerar.

"Svårt att tro att det finns vittnen"

Polisen tror att det kan bli svårt att hitta vittnen till skadegörelsen.

– Det här har hänt i skogen, det är ett ställe där ingen rör sig vid den här tiden på en helg. Jag har svårt att tro att det finns vittnen förutom gärningsmannen eller gärningsmännen. Men självklart om någon gjort iakttagelser eller hör något så vill vi ha informationen, säger Morgan Connedal.

Om du har information om de sönderskurna däcken tar polisen emot tips på 114 14.