Pojkar skadade efter krasch på fyrhjuling

Publicerad

Två minderåriga pojkar har skadats efter en singelolycka med en fyrhjuling i Munkfors kommun.

– En av pojkarna har förts med ambulanshelikopter till sjukhus, uppger polisens pressinformatör i region Bergslagen, Mats Öhrman.

Larmet kom strax före klockan 17. Initialt lät det som att det handlade om lindriga skador, men sedan polispatrullen kommit på plats fick man andra besked.

Det ska ha suttit två minderåriga pojkar på ekipaget, en fyrhjuling med en motor på 1000 kubik. 

Den ene pojken togs till sjukhuset i Karlstad med ambulanshelikopter medan den andra fördes dit med vanlig ambulans.

Båda pojkarna ska ha varit vid medvetande, men det är oklart hur skadeläget är i övrigt. Allt detta enligt polisens uppgifter.

– Föräldrarna till pojkarna har fått information om olyckan, berättar Öhrman.

 Det är oklart varför pojkarna haft tillgång till fordonet.

– Det får bli en utredning kring detta i ett senare skede, säger Mats Öhrman.

Fyrhjulingen är dock inte stulen, uppger han vidare.

Öhrman berättar att pojkarna är minderåriga, men vill inte gå ut med några exakta åldrar i detta skede.

Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER