Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två personer vilse i skogen hela natten

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

På söndagskvällen larmade två personer polisen om att de gått vilse i skogarna kring Färgelanda när de var ute för att plocka svamp.

– Eftersom deras batteri tog slut blev det lite svårare att hitta dem, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst. 

En sökinsats pågick hela natten och de båda hittades tidigt på måndagsmorgonen. 

Polisen fick larmet vid 21.30 på söndagskvällen om att de båda personerna gått vilse i en skog utanför Färgelanda. 

– Jag vet inte om de larmade själva eller om det var någon som var orolig för att de inte kom hem, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst. 

Polis sökte i området under natten med bland annat hundpatruller. Polisen skriver på sin hemsida att det var svårtillgänglig terräng och batteriet i den mobiltelefon de hade med sig tagit slut. 

– Eftersom deras batteri tog slut blev det lite svårare att hitta dem, annars kan man använda pejling för att hitta mobiltelefonen. Och det var så dåligt väder så helikoptern kunde inte lyfta, vi sökte företrädelsevis med fotpatruller och hundpatruller, säger Jenny Widén.

Vid 06.15 hittades personerna i skogen av polisen, de båda uppges må bra.