Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två personer skjutna i Majorna

Två män påträffades skjutna i Majorna på lördagskvällen.
Foto: Anders Ylander
Båda männen fördes till sjukhus med allvarliga skador.
Foto: Anders Ylander
Enligt uppgifter till GT så blev männen skjutna i huvudet och skottlosnsingen var gängrelaterad.
Foto: Anders Ylander
En bensinmack stängdes i samband med skjutningen.
Foto: Anders Ylander
Innanför avspärrningen står en svart BMW och blodspår finns på platsen.
Foto: Anders Ylander
Foto: Anders Ylander
1 / 7

Två män sköts under ett skottdrama i Majorna på lördagskvällen.

Enligt polisen tillhör båda mannen "gängkonstellationer i Göteborg" – och polisen bekräftar att en av dem sköts i huvudet.

På söndagseftermiddagen uppgavs männens tillstånd vara kritiskt livshotande.

Det var strax innan klockan 21.25 som polisen fick larm om att två män hade blivit skjutna vid Jaegerdorffsplatsen i Majorna, Göteborg.

Uppgifter till GT i natt gjorde gällande att båda männen var skjutna i huvudet.

– Det jag vet är att den ene personen var så pass rekorderlig att det var han som larmade att de båda hade blivit beskjutna, sa Christer Fuxborg på söndagsmorgonen.

"Ej kopplat till gängkriget"

De skjutna männen fördes på kvällen till sjukhus. En av de två skjutna männen ska enligt polisen ha sprungit till en bensinmack och berättat att han och hans kompis blivit beskjutna. Då satt den andre kvar i bilen.

Enligt uppgifter till GT var polisen under natten oroliga för gängsammandrabbningar på Sahlgrenskas akutmottagning. Enligt Christer Fuxborg var det dock lugnt.

– Det har inte varit stökigt, men det har varit en del anhöriga på plats där av förklarliga skäl. Men inget stök alls eller något sådant. Vi hade mycket resurser där initialt, men efterhand har vi kunnat plocka bort patrullerna då, säger han.

Uppgifter till GT gjorde också gällande att skottlossningen hade med den pågående gängsammandrabbningen i Göteborg att göra. Det är dock ingenting som polisen kan bekräfta.

– Nej, i nuläget kopplar vi inte till det i alla fall. Däremot kan man konstatera att de skjutna är kända av oss sen tidigare, de har en tillhörighet till någon gängkonstellation i Göteborg, men om det har med rivaliteten med gängen att göra är för tidigt att säga. Det är något vi tittar på nu, säger Christer Fuxborg.

Blodspår vid bilen

Polisen arbetade under söndagsmorgonen med att få en bild av vad som har hänt. I nuläget har man inget motiv till skjutningen, och ingen var vid 12.30-tiden gripen för skjutningen, och läget för männen var allvarligt men stabilt.

Under söndagseftermiddagen kom dock nya besked från Sahlgrenskas presstjänst.

– Det är kritiskt livshotande tillstånd på båda två, säger pressjouren på sjukhuset.

Enligt Christer Fuxborg har båda skador i huvudet:

– Båda två har skador i huvudet. Den ena mannen har skottskador och mannen som springer in på Shell för att larma polisen har skador i huvudet.

Vid 23.00-tiden på kvällen hade polisen spärrat av ett stort område på platsen där skottlossningen ägde rum. En bensinstation var stängd och vid platsen stod en övergiven svart BMW. Utanför bilen ska det ha funnits blodspår.

"Blev bråk"

Skottlossningen har skrämt upp många som bor i området. Sanna Arbman, 23, gick förbi platsen några minuter innan skottlossningen.

– Jag såg två personer i en bil som stannade, vevade ner rutan och hade en hätsk ordväxling med en man på vägbanan bredvid. Vi lämnade platsen när det blev bråk, säger hon.

– Jag börjar känna mig otrygg, säger Ellioth Adolfsson, 20, som bor i området.

Under 2014 inträffade ett 50-tal skjutningar i Göteborg, och året innan var det ungefär 60 skottlossningar – varav åtta slutade i dödlig utgång. I september 2013, efter den 27:e skottlossningen, begärde polisen en nationell förstärkning för att lösa morden. I december samma år begärde de att förstärkningen skulle förlängas.

Även 2012 sköts det 33 gånger i Göteborg och året innan 24 gånger.

Vet du mer? Tipsa GT!

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till GT direkt!

Kontakta redaktionen på tips@gt.se eller skicka e-post, sms eller mms till 71717.

Mer detaljerad information om hur du kommer i kontakt med redaktionen hittar du här!

Har du nyhetstips kan du naturligtvis även ringa tipsnumret 031-725 90 01.