Två personer i båt i nöd på Vänern

Publicerad

Två personer som befinner sig i en mindre båt i Vänern har larmat om hjälp.

– Vi är på väg med en mindre och en större båt. Dessutom är sjöräddningen på väg, berättar Nils Weslien, inre befäl vid Räddningstjänsten i Karlstad.

Larmet kom klockan 16.34.

– Båten med de två personerna i befinner sig mellan Alster och Glofsön lite öster om Karlstad, berättar Weslien.

Personerna är oskadda än så länge och öser sin båt i väntan på hjälp.

Klockan 17.05 är personerna utom all fara.

– Jag har fått rapport om att Räddningstjänsten precis säkrat båten, berättar räddningsledare Christer Haglund vid Sjö- och flygräddningscentralen.

Den läckande båten bogseras nu in till land av Räddningstjänstens båt.

– Vår båt som larmades från Hammarö har därför vänt tillbaka igen, säger Haglund.

Läs GT i vår nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone  eller Android. 

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER