Över tio polisbilar ska ha skickats till platsen. Foto: Robin Aron
Över tio polisbilar ska ha skickats till platsen. Foto: Robin Aron

Två personer döda efter skottlossning

Publicerad

På onsdagskvällen utbröt en skottlossning på Hisingen i Göteborg.

Sent på natten kunde polisen bekräfta att en 17-åring och en 28-åring skjutits ihjäl.

– De är klart kända av oss sedan, säger Björ Blixter, polisens presstalesman.

Flera polisenheter och ambulans larmades till Väderilsgatan i Biskopsgården efter en skottlossning utomhus på onsdagskvällen.

– Två personer har förts till sjukhus med skottskador, sa Johan Ljung, biträdande vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland.

På sjukhuset dödförklarades de två männen, 17 och 28 år gamla.

Dog de på platsen?

– Jag vet inte det, säger Björ Blixter, polisens presstalesman, som inte vill berätta var skotten träffade.

– Det är kanske bara polisen och gärningsmannen eller gärningsmännen som vet det så jag vill inte gå ut med det, säger han.

Vid 23-tiden fanns över tio polisbilar i området meddelade GT:s reporter på plats. Dessutom cirkulerade en polishelikopter i området.

Ett hundratal meter från brottsplatsen hade man upprättat en ledningscentral med radiobilar, ledningsbilar, civila polisbilar och dessutom cirkulerade en polishelikopter i luften. På platsen hade även ett hundratal personer samlats. En del av dem var vänner till de skjutna killarna.

Hector Valeria är föreningscoach i Biskopsgården. Han berättade på plats att han kände en av de döda.

- Han var med på mina fotbollsträningar, säger Hector Valeria och fortsätter:

- Det är himla jobbigt att sådant här händer och det är alldels för ofta. Jag hoppas att många familjer nu inser att de vuxna måste vara ute.

Ingen misstänkt

På torsdagsmorgonen var ännu ingen gripen för dubbelmordet.

– Vi har ingen formellt misstänkt i nuläget, säger Blixter.

Under natten har det gjorts en teknisk undersökning på platsen, denna kommer att fortsätta under dagen. Polisen kommer även att fortsätta knacka dörr och hålla vittnesförhör.

– Vi kartlägger männen och letar efter motiv. Hittar vi motivet hittar vi förövarna eller förövaren, säger han och berättar att de har mycket uppgifter att bearbeta.

- Det här är inte bra. Det blir bara värre och värre, säger Sara Stångberg som var en av dem som hade svårt att komma hem då hon fastnade i polisens avspärrningar under onsdagskvällen.

- Det var dessutom avspärrat här för bara två dagar sedan också, säger hon.

De två männen som dog under onsdagskvällens skjutning är kända av polisen sedan tidigare, men han vill inte gå in på vad de är kända för.

Inte farligt

– Den äldre förekommer i brottsregistret, men den yngre är ung och har inte så många domar mot sig. Men man kan vara känd av polisen på fler sätt. De är klart kända, säger Blixter.

17-åringen är endast dömd för en mindre förseelse.

– Signalen till allmänheten är att det inte är en slump att de skjutits. Det är inte farligt att vistas ute, säger Björ Blixter.

Polisen rubricerar händelsen som mord alternativt dråp.

Johan Sköld
Johan Sköld
Gunnar Ohlson
Sandra Divinyi
Sandra Divinyi

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER