Två personer döda efter skottlossning

Över tio polisbilar ska ha skickats till platsen.
Foto: Robin Aron

På onsdagskvällen utbröt en skottlossning på Hisingen i Göteborg.

Sent på natten kunde polisen bekräfta att en 17-åring och en 28-åring skjutits ihjäl.

– De är klart kända av oss sedan, säger Björ Blixter, polisens presstalesman.

Flera polisenheter och ambulans larmades till Väderilsgatan i Biskopsgården efter en skottlossning utomhus på onsdagskvällen.

– Två personer har förts till sjukhus med skottskador, sa Johan Ljung, biträdande vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland.

På sjukhuset dödförklarades de två männen, 17 och 28 år gamla.

Dog de på platsen?

– Jag vet inte det, säger Björ Blixter, polisens presstalesman, som inte vill berätta var skotten träffade.

– Det är kanske bara polisen och gärningsmannen eller gärningsmännen som vet det så jag vill inte gå ut med det, säger han.

Vid 23-tiden fanns över tio polisbilar i området meddelade GT:s reporter på plats. Dessutom cirkulerade en polishelikopter i området.

Ett hundratal meter från brottsplatsen hade man upprättat en ledningscentral med radiobilar, ledningsbilar, civila polisbilar och dessutom cirkulerade en polishelikopter i luften. På platsen hade även ett hundratal personer samlats. En del av dem var vänner till de skjutna killarna.

Hector Valeria är föreningscoach i Biskopsgården. Han berättade på plats att han kände en av de döda.

- Han var med på mina fotbollsträningar, säger Hector Valeria och fortsätter:

- Det är himla jobbigt att sådant här händer och det är alldels för ofta. Jag hoppas att många familjer nu inser att de vuxna måste vara ute.

Ingen misstänkt

På torsdagsmorgonen var ännu ingen gripen för dubbelmordet.

– Vi har ingen formellt misstänkt i nuläget, säger Blixter.

Under natten har det gjorts en teknisk undersökning på platsen, denna kommer att fortsätta under dagen. Polisen kommer även att fortsätta knacka dörr och hålla vittnesförhör.

– Vi kartlägger männen och letar efter motiv. Hittar vi motivet hittar vi förövarna eller förövaren, säger han och berättar att de har mycket uppgifter att bearbeta.

- Det här är inte bra. Det blir bara värre och värre, säger Sara Stångberg som var en av dem som hade svårt att komma hem då hon fastnade i polisens avspärrningar under onsdagskvällen.

- Det var dessutom avspärrat här för bara två dagar sedan också, säger hon.

De två männen som dog under onsdagskvällens skjutning är kända av polisen sedan tidigare, men han vill inte gå in på vad de är kända för.

Inte farligt

– Den äldre förekommer i brottsregistret, men den yngre är ung och har inte så många domar mot sig. Men man kan vara känd av polisen på fler sätt. De är klart kända, säger Blixter.

17-åringen är endast dömd för en mindre förseelse.

– Signalen till allmänheten är att det inte är en slump att de skjutits. Det är inte farligt att vistas ute, säger Björ Blixter.

Polisen rubricerar händelsen som mord alternativt dråp.