Bil började brinna efter krock – totalstopp i trafiken

Publicerad

Två personbilar har varit inblandade i en olycka på rikväg 26 i Skövde kommun.

Enligt räddningstjänsten ska åtta personer vara inblandade men ingen ska ha kommit till skada.

– Enligt uppgifter från inringaren ska en av bilarna ha börjat brinna, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

Det var strax innan klockan 15 som larmet kom in om olyckan på riksväg 26 i höjd med Åkersäter i Skövde kommun. 

– Det vi vet är att två bilar har kolliderat, säger Ulla Brehm. 

Ambulans, polis och räddningstjänst är på plats och man under räddningsarbetet valt att stänga av trafiken i norrgående körfält.

– Det är totalstopp i norrgående riktning, prognosen är oklar, säger Peter Knutsson, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Skaraborg.

Bil började brinna

Enligt larmet ska en av bilarna ha fattat eld efter kollisionen.

– En person på plats ska ha haft en handsläckare så vi får se hur det blev med det, säger Ulla Brehm.

Åtta personer ska ha varit inblandade i olyckan enligt räddningstjänsten. Det finns dock inga personskador rapporterade.

– En av bilarna har kunnat lämna platsen och den andra kommer att bärgas, säger Ulla Brehm.

Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER