Fyra till sjukhus efter olycka – E20 avstängd

Publicerad

Två personbilar har kolliderat på E20 i höjd med Vårgårda.

– Ambulanshelikoptern är på väg att landa, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region Väst.

Enligt SOS Alarm fördes fyra personer till sjukhus med ambulans och ambulanshelikopter.

Vägen är helt avstängd.

Larmet kom 16.22 till polisen. Polis, ambulans och räddningstjänst har kallats till platsen. Enligt Räddningstjänsten är det två personbilar som har kolliderat och fyra personer är inblandade i olyckan.

– Det är två personbilar som har kolliderat. Jag vet inte hur många personer som är skadade, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

Även en ambulanshelikopter har kallats till platsen.

E20 helt avstängd

– Ambulanshelikoptern är på väg ner nu, säger Lippens.

Vägen är helt avstängd i och med att helikoptern behöver landa på en av vägbanorna. Det är oklart hur länge vägen kommer vara avstängd.

Initialt finns det inga uppgifter om allvarliga skador. Det kan dock komma att ändras, uppger polisen.

Strax efter klockan 17 var helikoptern på plats, men ingen hade förts till sjukhus ännu.

– Vägen är fortfarande helt avstängd, säger Hans Lippens.

Enligt SOS Alarm fördes fyra personer till sjukhus med ambulans och ambulanshelikopter.

Vid 17.45 var trafiken åter i gång. Enligt polisen ska ingen av dem som förts till sjukhus haft allvarliga skador

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER